'The Falcon and the Winter Soldier': Dit zijn de vijf grootste onthullingen van de nieuwe aflevering

Aflevering vijf had weer wat mooie momenten.

De serie The Falcon and the Winter Soldier is toe aan zijn vijfde aflevering. Die debuteerde gisteren op Disney+ en zoals je intussen van ons gewend bent, vertellen we je vandaag over de vijf grootste onthullingen en momenten van de aflevering.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS voor de meest recente aflevering van The Falcon and the Winter Soldier.

1. Vechten tegen Captain America
De aflevering begint met wat lijkt op een afronding van het verhaal van Captain America. Sam en Bucky nemen het tegen John Walker op, in een behoorlijk heftig gevecht dat vooral gaat om het schild. Het kost wat moeite, maar Bucky en Sam weten te winnen, ook al bekopen ze dat bijna met hun leven.

2. Het schild accepteren
Deze serie draaide tot nu toe vooral om het accepteren van het schild. Sam besluit het toch maar te doen uiteindelijk, en vraagt raad bij Isaiah Bradley. De twee hebben een bijzonder gesprek, dat onder meer gaat over het uitwissen van identiteit en wat het betekent als zwarte man om zo'n nalatenschap te dragen.

3. De Flag-Smashers verslaan
Sam keert eerst terug naar huis om het nalatenschap van zijn familie te redden. Daarna besluit hij de strijd voort te zetten en te trainen met het schild, om vervolgens de Flag-Smashers te kunnen verslaan. Die hebben iets groots gepland in New York City, dus de keuze om door te vechten komt geen moment te laat.

4. Zemo is weg
Lang werd gedacht dat Zemo een grotere rol zou krijgen in de serie. Maar hij had vooral een ondersteunende rol en werd uiteindelijk meegenomen door de Dora Milaje naar Wakanda. Dat betekent dat hij zeer waarschijnlijk later weer te zien is.

5. De grote cameo
De aflevering zou, zo werd ons vanaf het begin beloofd, een gigantische cameo hebben. Het blijkt dat actrice Julia Louis-Dreyfus, die je onder meer kent van Seinfeld en Veep, te zien is als Contessa Valentina Allegra de Fontaine. Zij steunt John Walker in het doden van een van de Flag-Smashers en zal later in onder meer Black Widow terugkeren.

NieuwsFilm

meest populair