Video

Hielke en Sietse Klinkhamer zijn terug in eerste trailer 'De Kameleon aan de Ketting'

Na 15 jaar moet er een nieuwe generatie kennismaken met 'De Kameleon'...

door Arjen Rooseboom om 15:18 in Video
Sinds donderdag staat de eerste trailer online voor De Kameleon aan de Ketting, het derde deel in de reeks verfilmingen van de populaire boekenreeks geschreven door auteur Hotze de Roos.

Voor terugkerend regisseur Steven de Jong is het een teruggreep op zijn oude successen, want de Schippers van de Kameleon en Kameleon 2 waren en zijn nog steeds de bestbezochte Nederlandse bioscoopfilms van 2003 en 2005 met respectievelijk 750.000 en 450.000 bezoekers.

De Utrechtse tweeling Sens en Imme Gerritsen nemen het stokje over van Koen en Jos van der Donk. Verder spelen onder andere Cas Jansen (Gerben Zonderland), Michiel Kerbosch (Politieman Zwart) en Meriyem Manders (Burgemeester) in de film, terwijl De Jong zelf en Dominique van Vliet hun rollen als vader en moeder Klinkhamer hernemen.

Meer 21e eeuws
Het derde avontuur van de bekende tweeling is anders dan diens voorgangers. Het verhaal is naar de moderne tijd gehaald (zo dragen de broers bijvoorbeeld nog wel overalls, maar geen klompen en petjes).

Ook worden er diverse actuele maatschappelijke thema's aangesneden, zoals discriminatie en het klimaatprobleem. Op laatstgenoemde is de titel van toepassing, want de pijlsnelle speedboot vaart op diesel en wordt dus aan de ketting gelegd vanwege teveel vervuiling.

Bekijk de trailer hieronder. Vanaf juli te zien in de Nederlandse bioscoop:2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NoahMeeuws

Avatar

Teveel nostalgie naar de oude films om dit te kunnen waarderen. Rense Westra blijft voor mij altijd Veldwachter Zwart.

HarryHole

Avatar

De montage van de trailer lijkt te hinken op twee thema's - snel effectbejag en het tweezijdige verhaaltje over de afgemaakte dieren en het feit dat er niet kan worden gevaren (de titel komt pas aan het einde van de trailer, waarin verder volop wordt gevaren, aan bod) - en slaagt in geen van beide. Het komt bij mij niet binnen, maar dat kan ook alles met leeftijd te maken hebben....

NieuwsFilm

meest populair