'Fast & Furious 9' komt 5 weken eerder naar Aziatische landen

'Fast & Furious 9' komt 5 weken eerder naar Aziatische landen

Het enorme Aziatische publiek is de rest van de wereld voor.

Universal Pictures heeft onthuld dat Fast & Furious 9 op 21 mei verschijnt in China, ofwel vijf hele weken eerder dan in de Verenigde Staten.

Maar dat geldt niet alleen in China; ook in Rusland, Zuid-Korea, het Midden-Oosten, Hongkong, Taiwan, Singapore en Vietnam verschijnt de film al in mei. Deze release-strategie heeft natuurlijk alles te maken met de coronaversoepelingen in Aziatische landen. De bioscopen zijn in de meeste van deze landen alweer een paar weken open.

Ook is het zo dat de Fast & Furious-franchise megapopulair is in China. In dit land alleen al wisten de laatste vijf films meer dan 1 miljard binnen te harken.

Meer Fast op komst
Regisseur Justin Lin heeft daarnaast laten weten dat Fast & Furious 9 de eerste van een trilogie is die zal dienen als het laatste hoofdstuk van de franchise. Ook zal hij deze hele trilogie regisseren. Aldus Lin:

"Ik zie het voor me als één hoofdstuk. En toen me dat duidelijk werd, bleek ook dat we meer films nodig hebben. Daarom wordt het een trilogie die zal fungeren als een laatste hoofdstuk."

NieuwsFilm

meest populair