Daniel Radcliffe en Tom Felton delen eerbetoon aan overleden 'Harry Potter'-collega Helen McCrory

Daniel Radcliffe en Tom Felton delen eerbetoon aan overleden 'Harry Potter'-collega Helen McCrory

De geliefde Britse actrice overleed op 16 april aan de gevolgen van kanker.

Het overlijden van de Britse actrice Helen McCrory is hard ingeslagen bij de cast van Harry Potter, de filmreeks waarin McCrory de rol van Narcissa Malfoy speelde. Verschillende collega's uit de films hebben inmiddels een ode gebracht aan McCrory.

Tom Felton, die McCrory's filmzoon Draco Malfoy speelde, schrijft op Instagram: "Het is zo verdrietig om zo onverwachts afscheid te moeten nemen. Ik heb nooit echt de kans gehad om het haar te vertellen, maar Helen heeft mij gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben".

"Ze was altijd zichzelf: gevat, welbespraakt, liefdevol en warmhartig", vervolgt hij. "Ze liet zich niets wijsmaken en maakte tijd voor iedereen. Bedankt dat jij mijn pad richting de toekomst hebt willen verlichten en dat je m'n hand vasthield wanneer ik dat nodig had".


"Beste actrice ooit"
Jason Isaacs - Lucius Malfoy in de reeks - ging in zijn eigen eerbetoon in op het bijzondere nalatenschap van de actrice.

"Decennia geleden deden Helen en ik samen auditie voor een film. Toen ik thuiskwam, vertelde ik mijn vrouw dat ik dacht zojuist de beste actrice ooit te hebben gezien. Nadat ik haar daarna jarenlang het publiek heb zien betoveren, denk ik dat niet meer, maar weet ik dat zeker", schrijft hij.

"Gelukkig heb ik haar ook mogen leren kennen als iemand die akelig grappig was, schokkend ondeugend kon zijn en een empathisch hart had zo groot als een hele planeet".

Isaacs wenst ten slotte de nabestaanden van McCrory veel sterkte. "Ze was zo trots op haar gezin en ik stuur al mijn liefde dan ook naar Damian en de kinderen", aldus de acteur.

"Geweldig mens"
Ook Harry Potter zelf - Daniel Radcliffe - reageert bedroefd op het overlijden van McCrory.

"Ik kon mijn oren niet geloven toen ik het nieuws hoorde. Helen was een van de meest fantastische acteurs waarmee ik mocht samenwerken bij de Harry Potter-films. Haar werk was indrukwekkend. Ook was ze gewoon ontzettend genereus, vriendelijk en leuk als persoon", heeft hij laten optekenen in de krant.

Ongekende strijd
McCrory overleed op 16 april aan de gevolgen van kanker. Ze mocht slechts 52 jaar worden en laat haar man Damian Lewis en twee kinderen achter.

McCrory was naast haar rol in de Harry Potter-films onder meer te zien in Peaky Blinders, de James Bond-film Skyfall en Hugo.

Bijzonder is dat de actrice zich tot het laatst toe bleef inzetten voor allerlei goede doelen.

NieuwsFilm

meest populair