Carrièremissers: Zac Efron als Troy Bolton in 'High School Musical'

Nota bene het personage dat zijn grote doorbraak betekende...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die hen achteraf gezien toch aan het denken zetten. Vandaag is het de beurt aan Zac Efron.

De loopbaan van Efron nam een gigantische sprong in 2006 dankzij de Disney-hit High School Musical. Deze legde de basis voor een populaire franchise met meerdere sequels (deel 3 Senior Year bracht maar liefst $250 miljoen dollar op aan de wereldwijde box-office) en spin-offs.

Hoewel Efron de lancering van zijn sterrenstatus dus aan het 'huis van de muis' te danken heeft, neemt hij de laatste jaren steeds meer nadrukkelijk afstand van zijn voormalige imago als tieneridool waarmee hij de afgelopen decennia diverse meisjesharten veroverde.

Ted Bundy
Ergens begrijpelijk, want veel mensen krimpen ineen bij het terugdenken aan zichzelf tijdens hun tienerjaren. Als dit dan ook nog eens voor eeuwig is vastgelegd op het grote scherm, kan het ongemakkelijk worden.

Gelukkig heeft Efron inmiddels wat meer volwassen rollen weten te scoren, met als hoogtepunt zijn vertolking als seriemoordenaar Ted Bundy in de Netflix-release van Extremely Wicked, Shockingly Evil And Vile (2019). En dit is ongetwijfeld niet het laatste wat we van hem gaan zien.

NieuwsFilm

meest populair