Featured

Thanos wachtte een behoorlijk gruwelijk lot in de Marvel Comics

Iets te gruwelijk voor de Marvel-films.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
We kennen allemaal de twee eindes van Thanos in Avengers: Endgame. De eerste versie van Thanos werd onthoofd, de tweede viel uit elkaar door de Snap van Iron Man. Maar bijna was hem een veel gruwelijker lot beschoren.

In de Marvel Comics werd Thanos op vrij gruwelijke wijze gedood door Doctor Doom. Daar vertellen we je in dit artikel alles over.

Dode Thanos
In 2015 bracht Marvel Comics met de Secret Wars een hele rits iconische helden bij elkaar. Het multiversum werd verwoest en er bleven slechts twee universa over: Earth-616 (de 'hoofd'-Aarde) en Earth-1610. De overlevende helden werden getransporteerd naar Battleworld, dat de resten van de vernietigde universa bevatte.

De heerser van Battleworld in deze realiteit was Doctor Doom. Die heerste er, dankzij een upgrade van de Beyonders, over als een godheid. Maar niet iedereen was daarvan onder de indruk, met name superschurk Thanos niet.

Thanos wist in Secret Wars #8 de verdedigingslinie van Doctor Doom te passeren en hem direct uit te dagen. Waarop Doom hem vergiffenis bood, in ruil voor loyaliteit. Thanos accepteerde dat niet, schold Doom zelfs uit en noemde hem een "zwakke god" en "bedrieger".

Dat was voor Doom voldoende om een gruweldaad te begaan en letterlijk de ruggengraat uit Thanos z'n lijf te rukken:
Thanos werd uiteindelijk weer tot leven gewekt nadat het multiversum hersteld werd aan het einde van Secret Wars. Maar zijn dood was een van de gruwelijkste van Marvel Comics.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Vleeshaak

Avatar

Juist. Comic Totaal?

kokosnoot

Avatar

Thanos houdt wel van een beetje extreemheid lol

Bigds9fan

Avatar

Maar ja Doom komt nog niet voor in het MCU.

NieuwsFilm

meest populair