Netflix maakt serieus werk van vervolg op geflopte '47 Ronin' met Keanu Reeves

Netflix maakt serieus werk van vervolg op geflopte '47 Ronin' met Keanu Reeves

Er zijn nu twee schrijvers gevonden voor de vervolgfilm.

Het origineel is een van de grootste flops van 2013. Maar hoe onwaarschijnlijk ook: 47 Ronin krijgt een vervolg. Afgelopen augustus hoorden we al dat Netflix en Universal samenwerkten om een vervolg te maken en nu blijkt dat behoorlijk concreet te worden.

Deadline weet te melden dat er een scenario geschreven wordt door actrice Aimee Garcia en schrijver AJ Mendez. De twee lanceerden vorig jaar Scrappy Heart Productions en schreven onder dat merk onder meer Wonder Woman-verhalen. En nu mogen ze dus een nieuwe film maken in de 47 Ronin-reeks.

47 Ronin-vervolg
Het tweetal is van plan een diverse en inclusieve actiefilm te maken. "De visie van Ron Yuan om martial arts, horror, cyberpunk en actie te combineren is uiterst inspirerend en we willen het team dan ook bedanken dat ze ons zo ondersteunden", meldt Garcia.

"Als makers van kleur zijn we vereerd onderdeel uit te mogen maken van een modern, multicultureel verhaal met sterke vrouwelijke hoofdpersonen", voegde Mendez toe.

Het origineel uit 2013 had een hoofdrol voor Keanu Reeves. Hij was een van de 47 ronin, een groep meesterloze samoerai die rond de achttiende eeuw op een wraakmissie gingen in een wereld die bewoond werd door heksen en monsters. Het hoge budget van 225 miljoen dollar werd niet terugverdiend, maar op Netflix bleek de film een hit.

NieuwsFilm

meest populair