47 Ronin

47 Ronin (2013)

This Christmas, seize eternity.

Keanu Reeves loopt er maar verloren bij in dit bloedeloze niemendalletje.
play

5,0 details

  • 128 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Drama
  • Verenigde Staten
128 Min Verenigde Staten

Een gezelschap van ronin - verbannen samoerai zonder meester - probeert de eer te herstellen door wraak te nemen op de verraderlijke Lord Kira, die verantwoordelijk was voor de dood van hun meester. Kai is het getroebleerde lid van het gezelschap, die in twijfel wordt getrokken door de overige leden. Dat wordt alleen maar erger wanneer hij verliefd wordt op Mika, de dochter van hun gevallen meester. Hierbij wordt de moed en trouw van de ronin jegens elkaar danig op de proef gesteld.

Regie
Carl Rinsch
Cast
Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Cary-Hiroyuki Tagawa, Tadanobu Asano, Rinko Kikuchi, Kô Shibasaki, Masayoshi Haneda, Min Tanaka, Shu Nakajima, Hiroshi Yamada, Neil Fingleton, Natsuki Kunimoto, Hiroshi Sogabe, Takato Yonemoto, Jin Akanishi.
Budget
$ 175.000.000
Opbrengst
$ 150.962.475
Release
25.12.2013
Release NL
26.12.2013
Release DVD
22.07.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Carl Rinsch | Cast: Keanu Reeves (Kai), Hiroyuki Sanada (Ôishi), Kô Shibasaki (Mika), Tadanobu Asano (Lord Kira), Rinko Kikuchi (Mizuki) e.a.| Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2013

Wanneer Hollywood zich waagt aan een historische gebeurtenis die zich buiten de Amerikaanse landsgrenzen afspeelt, is er een goede kans dat de buitenlandse cast vergezeld wordt van een Hollywoodacteur in een speciaal voor de film gecreëerde outsidersrol. Deze truc om films aantrekkelijk te maken voor het Amerikaanse publiek is verre van nieuw (The Bridge on the River Kwai en The Great Escape deden het vijftig jaar geleden al), maar vereist wel een zekere mate van tact. De rol dient namelijk iets toe te voegen zonder af te leiden van het eigenlijke verhaal. Jammer genoeg lijken de makers van 47 Ronin zich niet bewust van deze voorschriften.

Eerlijk is eerlijk: er zijn maar weinig culturen waarbij deze verteltechniek zo gewenst is als die van het feodale Japan, met zijn mysterieuze samoerai en hun diepe eergevoel. Vandaar dat in het tien jaar geleden uitgekomen The Last Samurai het verhaal werd verteld vanuit het perspectief van de über-Amerikaanse Tom Cruise. In het vergelijkbare 47 Ronin poogt men dat trucje enigszins te herhalen met Keanu Reeves, al speelt hij geen Amerikaan maar een Japans-Britse halfbloed. Met zijn ietwat oosters aandoende uiterlijk lijkt dat een rol die Reeves op het lijf is geschreven, maar helaas biedt het script hem enkel stroeve dialogen en opvallend weinig persoonlijke verdieping.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

47 Ronin Nieuwsberichten