Whoopi Goldberg (Ghost) werkt aan film over oude zwarte superheldin

De actrice is begonnen met het script.

Whoopi Goldberg gaat al een hele lang tijd mee. De met een Oscar bekroonde actrice, o.a. bekend van Ghost en Sister Act, is op dit moment bezig met een filmscript over een oudere zwarte vrouw, die superkrachten krijgt en ze moet leren te gebruiken.

Goldberg laat tijdens een recent interview weten dat ze al jarenlang dit project wil realiseren en nu is ze er dan eindelijk mee begonnen: ''Van kinds af aan ben ik altijd al geobsedeerd geweest door superhelden'' begint de actrice.

''Ze weten altijd weer de wereld te redden, maar weet je wie er deze keer nu eens de wereld gaat redden? Oude, zwarte vrouwen!''

Wat te verwachten
Of Goldberg zelf de rol op zich zal nemen is nog maar de vraag. Binnenkort zal ze wel alvast te horen zijn in de Marvel-animatiereek M.O.D.O.K., als de superheldin Marian Pouncy, oftewel Poundcakes, een buitengewoon sterke worstelaar.

Goldberg lijkt nu dan ook de smaak te pakken te hebben. Het script mag dan wel niet van Marvel of DC zijn, de kans is groot dat ze de nodige steun zal krijgen om de film te kunnen maken. Meerdere actrices hebben zich in recente jaren al vaker uitgelaten over het feit dat er veel te weinig (actie)rollen zijn voor actrices over de vijftig.

Ook zijn er maar een handjevol zwarte superhelden, dus Goldberg's script zal voor vele filmfans iets zijn om naar uit te kijken.

NieuwsFilm

meest populair