Bereid je maar voor op de komst van Hercules en Ares in het Marvel Cinematic Universe

Bereid je maar voor op de komst van Hercules en Ares in het Marvel Cinematic Universe

De klassieke Griekse helden komen ook naar het MCU.

Marvel-fans kregen een grote verrassing, toen bleek dat acteur Russell Crowe de rol van Zeus speelt in Thor: Love and Thunder. Hij is daarmee de heerser van Olympus en de leider van de Griekse goden.

Nu meldt de site The DisInsider dat Marvel Studios van plan is om meer Griekse legenden te introduceren in zijn filmuniversum. De focus zou vooral liggen op de tragische held Hercules, maar er wordt ook gekeken naar een rol voor de oorlogsgod Ares.

Griekse goden
In de comics van Marvel Studios hebben Ares en Hercules een opmerkelijke band: ze zijn een beetje als Thor en Loki, niet alleen omdat ze broers zijn, maar ook omdat de een een held is en de ander een schurk.

Hercules is in de comics vaak een van de helden en Avengers, en ook een bondgenoot van Thor. Samen vochten ze meermaals tegen verschillende bedreigingen. Ares is juist vaak een schurk, en in recente versies van Marvel Comics een beetje een antiheld. Wellicht dat hij dat ook wordt in het MCU, zodat hij onderscheiden wordt van de DC-versie van Ares.

Het leek trouwens al logisch dat er verschillende goden in Thor: Love and Thunder zouden zitten. De voornaamste schurk is immers Gorr the God Butcher.

NieuwsFilm

meest populair