Mensen roepen op tot boycot van 'Space Jam: A New Legacy' na tweets van LeBron James

Mensen roepen op tot boycot van 'Space Jam: A New Legacy' na tweets van LeBron James

Niet iedereen steunt de acteur in zijn strijd tegen racisme.

Komende zomer kan je eindelijk Space Jam: A New Legacy zien. De film komt dan in elk geval in de Verenigde Staten uit op zowel HBO Max, als in de bioscoop. Maar nu is er forse kritiek en roepen mensen op de film te boycotten.

Dat allemaal naar aanleiding van een bericht van LeBron James op Twitter. Hij plaatste een bericht nadat een politieagent in Columbus, Ohio een zestienjarig meisje met een mes doodschoot. De basketbalspeler plaatste een foto van de agent op Twitter en schreef: "you're next".

Boycotten van Space Jam
LeBron James legde vervolgens in een nieuw bericht op Twitter uit waarom hij het had geplaatst. Hij is het vooral moe dat zwarte mensen slachtoffer zijn van politiegeweld. Het hele systeem moet wat hem betreft aangepakt worden:



Hoewel de acteur zijn bericht behoorlijk nuanceerde, vindt niet iedereen dat de film nog gekeken moet worden. Dit soort oproepen komen ineens op Twitter op:



De nieuwe Space Jam-film draait om NBA-ster LeBron James die samen met Bugs Bunny en de rest van de Looney Tunes samenwerkt om een nieuwe bedreiging het hoofd te bieden.

NieuwsFilm

meest populair