Anthony Hopkins mocht geen Oscar-speech geven vanuit huis

Anthony Hopkins mocht geen Oscar-speech geven vanuit huis

Hij had dus wel gewild.

Acteur Anthony Hopkins won een Academy Award afgelopen week. Hij kreeg vervolgens commentaar op het feit dat hij de prijs niet zelf op kwam halen. Nu blijkt dat de vork iets anders in de steel zit dan je op het eerste gezicht zou denken.

Tijdens heel wat prijzenceremonies mochten winnaars hun prijs ophalen via Zoom. Maar bij de Academy gold dat niet als een optie. Genomineerden moesten de ceremonie bijwonen in een van de vele hubs die ze wereldwijd hadden opgezet.

Geen Anthony Hopkins
Acteur Anthony Hopkins was nergens te zien tijdens de uitreiking. Toen de prijs voor de beste acteur werd uitgereikt (vreemd genoeg helemaal aan het eind van de ceremonie), nam hij de prijs dus niet in ontvangst en eindigde de uitreiking enigszins met een sisser.

IndieWire meldt nu dat Hopkins gevraagd had of hij de prijs via Zoom mocht accepteren. Dat stonden de makers echter niet toe. De 83-jarige acteur had dan naar Dublin of Londen moeten reizen voor de uitreiking, en daar tot diep in de nacht moeten wachten voor de prijsuitreiking.

Dat zag Hopkins niet zitten, en dus bleef hij thuis en lag hij gewoon te slapen toen de prijs werd uitgereikt. Om die reden kwam hij later met een video die hij vlakbij zijn huis in Wales opnam.[b][/b]

NieuwsFilm

meest populair