'Harry Potter'-fantheorie: Wat als dreuzels een grote oorlog wonnen van de tovenaars?

'Harry Potter'-fantheorie: Wat als dreuzels een grote oorlog wonnen van de tovenaars?

En ze op die manier konden onderwerpen...

Soms hebben fans behoorlijk interessante theorieën over hun favoriete films of series. Vandaag hebben we een interessante fantheorie rond de Harry Potter-franchise.

In het vierde deel, Harry Potter and the Goblet of Fire, leren we dat de MInister of Magic de Britse premier moet melden dat hij een gevaarlijk magisch wezen (een draak) het land in haalt. Dat die regel bestaat klinkt behoorlijk vreemd, want waarom zou een tovenaar (die in het geheim leeft) zoiets moeten melden aan een dreuzel?

Een oorlog?
Op Reddit vind je een interessante theorie hierover. De fan heeft het over verschillende aspecten van de toverwereld. Zo is er een Ministry of Magic, dat gezien de naam geen regering is, maar een ministerie. Die staat in dienst van de premier, namelijk die van Groot-Brittannië.

De hamvraag is waarom een tovenaar in dienst staat van een dreuzel, terwijl de tovenaars veel machtiger zouden moeten zijn. Bovendien moeten alle spreuken geregistreerd worden en is van alle tovenaars met krachtige artefacten bekend dat ze die hebben. Los daarvan verstoppen tovenaars zich grotendeels en lijken ze weinig nieuwe magie te ontwikkelen.

De theorie is dan ook dat ergens tegen het einde van de middeleeuwen, dreuzels behoorlijk succesvol waren in hun jacht op heksen. Wellicht slaagden ze erin de meest krachtige tovenaars te verslaan en konden ze hen daarom dwingen te gehoorzamen? Zou daar dan een ministerie rond magie uit voortgekomen zijn, dat opgericht is om tovenaars te volgen en ervoor te zorgen dat zij zich niet misdragen?

Het is in elk geval een interessante theorie!

NieuwsFilm

meest populair