Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Everything is about to change.

De plot wordt niet echt vooruit gestuwd, waardoor het een wat lange film is.
play

7,6 details

  • 157 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Mystery
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
157 Min Verenigd Koninkrijk

Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermione naar het WK Quidditch. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld parradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Hogwarts is er een ander evenement; het Tri Wizard Tournement. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool beker te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Goblet of Fire gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Cedric Diggory van Hogwarts. Echter, de vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...

Regie
Mike Newell
Cast
Mark Williams, Tom Felton, Jason Isaacs, Eric Sykes, Jeff Rawle, Timothy Spall, Bonnie Wright, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, David Tennant, Emma Watson, James Phelps, Oliver Phelps, Robert Pattinson, Stanislav Ianevski.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 895.921.036
Release
05.11.2005
Release NL
23.11.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Newell | Cast: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Rupert Grint (Ron Weasley), Michael Gambon (Albus Dumbledore), Brendan Gleeson (Mad Eye Moody) e.a. | Speelduur: 157 minuten

Vergeleken bij Frodo uit The Lord of the Rings is Harry Potter natuurlijk een watje. Af en toe eens een slang, een driekoppige hond of in dit geval een draak; ieder gevaar trotseert hij met gemak om vervolgens verbaasd te zijn over hoe gemakkelijk dat ging. Echt afzien komt er niet bij kijken. Dat litteken lijkt zowel zijn ergste kwelgeest als zijn reddende engel. Het noodlot redt hem toch wel, hij balanceert nooit écht op het randje van de dood. Maar de taak die hem in The Goblet of Fire te wachten staat is er een van een heel ander niveau. Een die met de voettocht naar Mount Doom kan concurreren. Hoe vraagt hij dat schattige Aziatische meisje Cho mee naar het bal?

Het vierde deel uit de reeks is zowel een spektakelstuk als een hormonencircus. Kleine kinderen worden groot en die oogjes turen nu regelmatig een heel andere kant op dan naar oplossingen of aanwijzingen voor allerlei soorten raadsels. Ron’s vaste one-liner “bloody hell”, wordt nu uitgesproken met de overslaande stem van een volbloed puber. Als Hermione tijdens het bal de trap afkomt in een verpletterende galajurk, vergezeld door de meest begeerde Quidditch-speler uit Bulgarije, staan haar twee maatjes stomverbaasd aan de grond gebeiteld. Dat wijsneusje is toch eigenlijk wel erg aantrekkelijk. Kriebels in de onderbuik en jaloezie zijn ineens even grote vijanden als Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden, al is deze in de gedaante van acteur Ralph Fiennes zonder neus toch behoorlijk angstaanjagend.

videotrailers & clips

alle artikelen (33)

Harry Potter and the Goblet of Fire Nieuwsberichten