'Black Panther II' is een zeer beladen en emotionele film

'Black Panther II' is een zeer beladen en emotionele film

Dat zegt Lupita Nyong'o tijdens een nieuw interview.

Het is bijna zover: de camera's kunnen gaan rollen voor Black Panther II. Dat wordt een interessante film, maar ook een vrij bizarre omdat hij het moet doen zonder zijn hoofdrolspeler.

Acteur Chadwick Boseman verloor vorig jaar de strijd tegen kanker, waarna Marvel de plannen voor de film tijdelijk pauzeerde. Eerst ging men op zoek naar een manier om hem goed te eren, en dat ook op een manier waar zijn familie blij en trots op zou kunnen zijn.

Zware film
Die invalshoek is uiteindelijk gevonden, maar dat maakt het niet makkelijker voor de cast en crew. Zo ook niet voor actrice Lupita Nyong'o die tijdens een recent interview inging op het maken van de film.

"Mensen vragen mij altijd of ik opgewonden ben dat ik weer terug kan keren. Maar dat is echt niet het juiste woord. Zijn dood voelt nog altijd heel rauw," vertelt de actrice.

"Ik kan mij niet voorstellen hoe het zal zijn om de set op te stappen, zonder dat hij er is. Maar tegelijk hebben we een leider in Ryan [Coogler] en voelt hij het verlies ook heel erg. Zijn idee, de manier waarop hij deze film gevormd heeft, voelt zo respectvol voor het verlies dat we allemaal voelen, dat het spiritueel en emotioneel ook goed voelt om hem te maken."

Precies dat hoopt ze straks over te kunnen brengen op het bredere publiek. Dat moet nog even wachten want de release staat pas gepland voor juli 2022.

NieuwsFilm

meest populair