87-jarige controversiële Polanski maakt weer een nieuwe film

87-jarige controversiële Polanski maakt weer een nieuwe film

Hij is dan misschien wel niet meer welkom in Hollywood, in Europa kan hij nog gewoon films maken.

Roman Polanski is al jarenlang niet meer welkom in Hollywood, maar in andere landen kan hij wel nog gewoon films maken. Zo ook in Frankrijk en Italië, waar hij in 2019 de film J'Accuse, oftewel An Officer and A Spy regisseerde. Nu komt hij weer met een nieuwe film.

De 87-jarige Polanski volgt zijn omstreden film J'accuse op met een drama genaamd The Palace. Het verhaal zal zich afspelen op oudejaarsavond 1999 in een luxueus Zwitsers hotel, waar de paden van verschillende gasten elkaar kruisen.

Opnieuw kritiek
The Palace wordt net als J'accuse door Rai Cinema geproduceerd. De CEO van dit bedrijf, Paolo Del Brocco, beseft dat Polanski door zijn veroordeling voor seks met een minderjarige een controversieel figuur is. Toch vindt hij dat ze wel gewoon moeten kunnen samenwerken.

''We zijn niet geïnteresseerd in zijn privéleven, maar in zijn werk als artiest en de kwaliteit van zijn verhalen'' zegt Del Brocco. Hi wijst er eveneens op dat J'accuse tijdens het filmfestival van Venetië dan misschien wel een groot protest uitlokte, de film wist uiteindelijk toch de Grand Jury Prize te winnen.

Del Brocco heeft het script al in mogen kijken en is er een fan van: ''Enkele dagen geleden kreeg ik de eerste paar pagina's doorgestuurd. Ik kan er nog niks over loslaten, aangezien ik daar niet de toestemming voor heb. Dat ik echter wel te begrijpen. De beste regisseurs zijn erg beschermend over hun werk. De opnames zullen dit jaar nog van start gaan''.

NieuwsFilm

meest populair