Algemeen

Marvel-fantheorie: Waarom gaf Thanos eigenlijk de Mind Stone aan Loki?

Een fan heeft weer een gave fantheorie over The Avengers.

door Jim Pedd om 15:03 in Algemeen
Er zijn dertien jaren verstreken sinds de lancering van het Marvel Cinematic Universe. In 2008 debuteerde namelijk de film Iron Man. De franchise gaat nog altijd op volle kracht door en wordt dankzij de series die gemaakt worden voor Disney+ zelfs groter dan ooit.

Hoewel fans genoeg hebben om naar uit te kijken in de toekomst, houden ze zich ook nog veel bezig met het verleden. Zo zijn er nog heel wat vragen rond het MCU die niet beantwoord zijn.

Thanos en Loki
Een van de vragen waar fans nog mee zitten, is waarom Thanos besloot om Loki de scepter te geven met daarin de Mind Stone. Die hielp Loki zijn poging uitvoeren om de wereld te veroveren.

Nu vinden we een fantheorie op Reddit die mogelijk een antwoord geeft op de vraag waarom Thanos dit nou eigenlijk deed. Wat nou als het te maken heeft met het afleiden en verdelen van Asgard?

De legers van Asgard bewaken Eitri en Nidavellir, de plek waar een Infinity Gauntlet gemaakt werd, die Thanos uiteindelijk ertoe in staat stelde om zijn plannen uit te voeren. Wellicht dat Thanos Loki hulp bood, zodat de koninklijke familie van Asgard verdeeld zou raken.

Dat zou kunnen verklaren waarom Thanos niet gewoon zelf de Aarde aanviel, daar had hij immers de legers voor. Thanos wist echter ook dat hij, als hij geen Gauntlet zou hebben, niets kon met de zes stenen. En dus wist hij dat hij naar Nidavellir moest reizen, wat alleen kon als de legers van Asgard daar niet waren.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Leuke fantheorie, maar het klopt gewoon, dat is precies wat er gebeurd is.

NieuwsFilm

meest populair