Algemeen

Scifi-film 'BIOS' met Tom Hanks direct naar Apple TV+

En de film heeft gelijk ook een andere titel gekregen.

door Bram de Groot om 14:39 in Algemeen
Ondanks dat de wereldwijde bioscoopzalen stap voor stap meer open lijken te gaan, worden er nog steeds bioscoopfilms verkocht aan streamingdiensten. Nu blijkt dat Apple TV+ opnieuw een bioscoopfilm met Tom Hanks heeft gekocht.

Dit keer gaat het om de post-apocalyptische sciencefictionfilm BIOS die eigenlijk al in oktober 2020 in de wereldwijde bioscoopzalen te zien had moeten zijn. Eerder kocht Apple TV+ nog de oorlogsfilm Greyhound met Tom Hanks.

De film van Universal Pictures heeft ook een nieuwe titel gekregen. Apple TV+ zal Finch waarschijnlijk een bioscooprelease geven omdat er verwacht wordt dat de film mee kan dingen om de nodige filmprijzen. Of dat ook in Nederland zal zijn, valt te betwijfelen.

Post-apocalyptische sciencefictionfilm
De regie lag in handen van Repo Men-regisseur Miguel Sapochnik en de film gaat over Finch (Hanks), een robotica-ingenieur die een van de weinige overlevenden is van een cataclysmische zonnestorm die de wereld een woestenij heeft achtergelaten.

Finch heeft een decennium doorgebracht in een ondergrondse bunker met zijn hond Goodyear. Nu Finch terminaal ziek is en de tijd dringt, creëert hij de robot Jeff (Caleb Landry Jones) om voor zijn geliefde Goodyear te zorgen.

Het trio begint aan een gevaarlijke reis naar het desolate Amerikaanse Westen. Finch streeft ernaar zijn creatie te laten zien wat het betekent om mens te zijn.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Zo zonde dit hè, hopelijk krijgt ie inderdaad z'n bioscoop release.
Zo lijkt Tom Hanks van Hollywood acteur wel gedegradeerd naar streaming tv acteur.

Fluffer

Avatar

Jammer , dit lijkt beter te verdienen dan rechtstreeks naar streaming.

Thiver

Avatar

Dus BIOS niet in de bios? Smiley face

centr1no

Avatar

Het omschreven verhaaltje klinkt als een mix van een aantal andere films die ik het afgelopen jaar heb gezien.

NieuwsFilm

meest populair