'Fast & Furious' werd bijna een behoorlijk seksistische franchise

'Fast & Furious' werd bijna een behoorlijk seksistische franchise

Gelukkig was er Michelle Rodriguez om dat te voorkomen.

Actrice Michelle Rodriguez was integraal onderdeel in het verzekeren dat The Fast and the Furious geen seksistische film zou worden. Rodriguez is altijd al uitgesproken over de vrouwelijke personages van de franchise.

In de films speelt Rodriguez de rol van Letty, een behoorlijk vaardig monteur en straatracer. Bovendien was ze in alle films - op twee na dan - te zien in de hoofdreeks. Haar personage leek de films niet te overleven, maar kwam vervolgens terug met geheugenverlies.

Grote rol
Tijdens een interview met Entertainment Weekly vertelde Jordana Brewster dat Rodriguez bijna stopte met de films. Dat had ermee te maken dat ze het helemaal niet eens was met de manier waarop haar personage neergezet werd.

"Toen Michelle haar rol zag, zei ze: 'Nee, dat ga ik niet doen', en dat heeft ze helemaal omgegooid. Ze wist het te veranderen van een soort trophy wife naar een heel gelaagd personage," aldus Brewster.

Volgens Rodriguez zat het als volgt: "Het was een soort realitycheck voor hen, zodat zij zich realiseerden dat de straat niet zo werkt. Je gaat niet daten met een man omdat hij knap is. Ik moest hen echt een lesje leren: 'Ik weet dat jullie jongens Hollywood leuk vinden enzo, maar als je wil dat het realistisch is, moet je het anders doen. Ik ga geen slet spelen voor miljoenen mensen, dus je verliest mij als je dit niet anders doet'. En toen hebben ze het veranderd."

NieuwsFilm

meest populair