Tig Notaro steelt show op persconferentie Army of the Dead

De comédienne nam haar scènes pas op toen de rest van de productie klaar was en werd digitaal in de film geplakt.

Ruud Vos 10 mei 2021 18:04 in Interview
Tijdens de digitale persconferentie van Army of the Dead vliegen de geijkte complimentjes over en weer. De grootste lol komt van comédienne Tig Notaro. Zij speelt de cynische helikopterpiloot Marianne Peters. Notaro: "Haar karakter is vooral een uitvergroting van mijzelf. Maar als ik zó sarcastisch doe bij vrienden, zullen ze ook heus niet wild verbaasd zijn." Saillant detail is dat zij geen moment op de set heeft gestaan met de andere acteurs. Althans, bijna dan.


Tig Notaro: "Ik heb geen idee hoe het is om in Army of the Dead te zitten!"


In het Zoom-gesprek tussen regisseur Zack en zijn producerende vrouw Deborah Snyder, en zowat de hele cast van de film, vertelt iedereen vooral hoe fijn het was om samen te werken. Het gebruikelijke riedeltje dus. Af en toe zijn er toch wat kleine hilariteiten. Bijvoorbeeld wanneer hoofdrolspeler Dave Bautista de spoilergevoelige draak steekt met een van zijn mede-castleden: "Jouw dood was echt de beste die ik ooit heb gezien! Ik kan 'm steeds weer opnieuw kijken." Mocht je willen weten om wie het ging; de zombietijger komt eraan te pas. En katten spelen graag met hun eten.

Spiermassa opgepompt

Komiek Notaro komt in actie, vlak nadat Omari Hardwick heeft verteld dat hij zijn spiermassa flink heeft opgebouwd om Vanderohe te kunnen spellen. Hardwick: "Ik vond dat ik een beetje de tussenvorm moest zijn tussen Dave - die er natuurlijk fantastisch uitziet - en de rest. Dus ik moest flink aankomen." Als ielste persoon van de hele cast valt Notaro bij: "Ja, ik heb mezelf ook flink opgepompt hiervoor. Ik kon Omari en Dave natuurlijk niet in hun eentje al het zware werk laten doen!"

Voor de rest blijft ze er droogjes onder: "Ik ben natuurlijk ook geen echte helikopterpiloot, dus volgens mij heb ik best wat verkeerde knopjes ingedrukt. Als dat opvalt, sorry mensen!" Notaro zou eigenlijk helemaal niet in de film zitten. Haar rol werd tijdens de oorspronkelijke opnames gespeeld door collega-komiek Chris d'Elia. Maar nadat hij in juni 2020 werd beticht van seksueel overschrijdend gedrag richting minderjarige meisjes, was het beter om hem niet in de film te hebben. Tig Notaro werd bij het project gehaald. Ze filmde haar scènes afzonderlijk en werd later digitaal aan de film toegevoegd. Aan d'Elia wordt tijdens de persconferentie uiteraard geen woord vuil gemaakt.

Grappigste deel van de film

De bijzondere situatie levert ook een geinig moment op, wanneer gespreksleider Sharronda Williams vraagt wat alle castleden het grappigste vonden aan de productie. Notaro kopt in: "Mijn rol was het grappigst voor mij, want ik was helemaal alleen op de set! Ik heb geen idee dus hoe het was om in deze film te zitten. Maar het was een geinige ervaring, dit." Later blijkt ze toch een beetje hulp te hebben gehad van een medespeler. "Ana (de la Reguera, red.) kwam nog een halve dag naar de set om me te helpen. Dat stelde ik wel erg op prijs", vertelt de komiek.

En zo zie je maar hoe een standaard persconferentie toch nog wat verrassende momenten kan hebben. "Het is leuk om jullie hier allemaal te ontmoeten. Zo te horen hebben jullie plezier gehad samen", grapt Notaro. "Maar serieus, ik hoop jullie allemaal eens tegen te komen bij een ander project. Volgens mij zijn jullie allemaal leuke mensen."NieuwsFilm