Celebrity

Scarlett Johansson boycot Golden Globes vanwege "seksuele intimidatie"

Hollywood is helemaal klaar met de organisatie achter de awardshow.

door FilmTotaal om 13:17 in Celebrity
Scarlett Johansson is net als vele andere Hollywoodsterren echt helemaal klaar met de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes. De HFPA ligt al maanden onder vuur, onder meer vanwege het feit dat de leden van deze journalistenclub totaal niet divers zijn.

Black Widow-vertolkster Scarlett Johansson (36) heeft de HFPA deze week in een statement beschuldigd van "seksisme". Deze aantijging volgt op een reeks andere ontluisterende onthullingen over de persorganisatie, die onder meer een gebrek aan transparantie, ethische principes en diversiteit wordt verweten.

"Als je als acteur een film promoot, wordt er van je verwacht dat je deelneemt aan het awardseizoen door persconferenties en awardshows bij te wonen", begint Johansson haar statement.

"In het verleden betekende dat dikwijls het moeten aanhoren van seksistische vragen en opmerkingen van sommige HFPA-leden die dicht in de buurt kwamen van seksuele intimidatie. Dat is precies de reden waarom ik al jaren weiger om deel te nemen aan hun conferenties".

"De HFPA is een organisatie die zijn bestaansrecht dankt aan mensen als Harvey Weinstein die deze gebruikte om momentum voor de Oscars aan te wakkeren; een stap die de industrie braaf volgde", vervolgt Johansson.

"Tenzij de organisatie zich fundamenteel hervormt, wat echt noodzakelijk is, denk ik dat het tijd is om de HFPA links te laten liggen en ons te focussen op het belang en de kracht van eenheid binnen onze vakbonden en de industrie als geheel".

De HPFA kondigde eerder deze week een reeks maatregelen aan om de organisatie de komende tijd te hervormen. Zo moet het ledenbestand veel diverser worden (op dit moment heeft geen enkel lid een zwarte huidskleur). Maar volgens veel Hollywoodsterren zijn de aangekondigde stappen niet genoeg. Zij laten weten de Golden Globes voorlopig te boycotten.

NieuwsFilm

meest populair