Algemeen

Veel kritiek op hervormingsplan van Golden Globes-organisatie

De nodige kritiek uit Hollywood.

door Wouter Drummen om 14:17 in Algemeen
Gisteren kwam er nog een artikel langs over het Golden Globes hervormingsplan. Er was namelijk veel kritiek op de organisatie na meerdere beschuldigingen van discriminatie en corruptie. Toch zijn veel grote Hollywoodspelers niet tevreden met de hervorming.

Volgens Time's Up volstaat het plan van de HFPA niet. In een statement zegt CEO Tina Tchen dat het te vaag is, niet snel genoeg in werking zal treden en geen rekening houdt met de hervorming van de Golden Globes.

Reactie
Zo zegt Tchen: ''Nergens staat vermeld dat de HFPA komaf zal maken met discriminatie wat de awards betreft, dat er geen onprofessionele en exclusieve persconferenties meer zullen zijn en dat HFPA-leden alle genomineerde projecten zullen bekijken''.

Time's Up krijgt veel steun: in een open brief hebben namelijk meer dan 100 bedrijven uit Hollywood hun bezorgdheid geüit en zij vrezen eveneens dat de HFPA niet snel genoeg zal veranderen.

Inhoud
Zo staat er in de brief: ''Met het 2022-awardsseizoen in aantocht, kijken we tegen een Golden Globes-uitreiking onder de huidige, problematische HFPA-structuur aan. Aan dit tempo zullen projecten van en met niet-witte artiesten geen eerlijke kans krijgen''.

''We zijn bereid om samen te werken met de HFPA om ervoor te zorgen dat de volgende Golden Globes, die desnoods pas in 2023 zullen plaatsvinden, representatief zijn voor de waarden van onze creatieve gemeenschap''.

Netflix
Zelfs Netflix baas Ted Sarandos heeft een brief aan de HFPA geschreven en duidelijk gemaakt niet meer met de organisatie te zullen samenwerken tot ze op een betekenisvolle manier is hervormd.

Ondanks het feit dat de streaminggigant dit jaar met 42 stuks van alle studio's en streamingdiensten de meeste Golden Globe-nominaties had en er zes won, heeft Netflix kritiek op de Golden Globes en zeggen eveneens dat verandering nodig is.

Zo schrijft Sarandos: ''We denken niet dat het nieuwe beleid het gebrek aan diversiteit en inclusie binnen de HFPA zal aanpakken of het gebrek aan duidelijke normen voor de manier waarop haar leden te werk gaan''. Hij zegt dan ook dat de HFPA een ethische code moet opstellen en zijn aantal leden van ongeveer negentig tot meer dan driehonderd zou moeten uitbreiden.

Ook sterren als Mark Ruffalo en Scarlett Johansson kunnen zich niet vinden in het hervormingsplan van de Golden Globes, dat nu dus al flink onder vuur is komen te liggen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

En zo wordt ook bij de Globes het laatste beetje plezier uit de show gezogen.

Dat men zich nog kan verbazen over die enorme toename voor rechtse stemmers begrijp ik niet.

Artificialis

Avatar

Anthony Hopkins wint een Oscar. Vervolgens wordt er niet gevierd dat een gewaardeerde acteur na een lange loopbaan op zijn 83e nog een prijs voor zijn acteerwerk mag binnenhalen, maar wordt er een punt gemaakt dat de overleden Chadwick Boseman dit had moeten winnen. Niet omdat zijn acteerwerk objectief gezien beter was, maar omdat het hier gaat om een zwarte man. En zwarte mensen zijn historisch gezien achtergesteld in de Verenigde Staten. En in het afgelopen jaar stond #BlackLivesMatter in de belangstelling. Dus daarom had Chadwick Boseman moeten winnen. Want of je daadwerkelijk de beste bent is bijzaak.

En nu moet de Hollywood Foreign Press Association als een afgedankte en minderwaardige hond zich op alle manieren gaan schikken aan de identiteitspolitiek, politieke correctheid, social justice warrior agenda en woke bullshit waar de westerse cultuur botergeil van is geworden. Want nu ze een handreiking doen door een hervormingsplan uit te werken krijgen ze er nog meer weerstand bij. Het is pure chantage. Doe wat wij zeggen, want anders..

GreenHornet

Avatar

Als je niet Woke bent in Hollywood dan word je direct gecanceld

Master Of Films

Avatar

Positieve discriminatie, wat is hier zo positief aan. Smiley face

Blablazer

Avatar

Kleur maakt niet uit zolang je een donkere huid hebt lijkt de boodschap. Ik heb nog nooit zo een grote kloof gezien. Het zogenaamd dat alle mensen gelijk moeten zijn is gewoon bullshit. Waarom zeg ik zoiets omdat nu alles draait om donkere mensen want die zijn de enige mensen die ergens last van hebben blijkbaar.

Guido96

Avatar

Zullen we gewoon elkaar eens als gelijkwaardig beschouwen en iedereen een kans geven? Make love not war!

NieuwsFilm

meest populair