"The Conjuring 3 wordt nóg heftiger en duisterder dan de vorige delen"

"The Conjuring 3 wordt nóg heftiger en duisterder dan de vorige delen"

Regisseur Michael Chaves doet een boekje open over wat we kunnen verwachten van het derde deel.

Regisseur Michael Chaves heeft vandaag laten weten hoe duister The Conjuring: The Devil Made Me Do It wel niet gaat worden. Patrick Wilson en Vera Farmiga keren in de film opnieuw terug als Ed en Lorraine Warren, de paranormale onderzoekers die centraal staan in de franchise

Het derde deel behandelt de waargebeurde zaak van Arne Johnson, die na bezeten te zijn door een demon een moord pleegde en ontoerekeningsvatbaarheid pleitte in de rechtbank. De Warrens worden ingeschakeld om na te gaan of de gewelddadige daden van Johnson echt te danken zijn aan bovennatuurlijke krachten.

Regisseur Chaves liet onlangs tijdens een persronde voor de film vallen dat elke Conjuring-film weliswaar wordt gepromoot als de meest duistere in de reeks, maar dat het dit keer ook écht zo is. Toen hem werd gevraagd of hij gelooft dat dit alles echt is gebeurd zei hij het volgende:

"Dat is een goede vraag. Ik heb daar flink mee geworsteld. Tot op heden was ik gewoon een fan van de Conjuring-films en dacht ik daar helemaal niet over na. Toen ik het script kreeg, begon ik me echter in te lezen over de zaak en er anders over te denken. De marketeers laten altijd weten dat dit 'de heftigste en meest duistere Conjuring' tot nu toe wordt, maar dit keer is het écht zo.

We hebben te maken met een echt slachtoffer, een man die werd vermoord, en we vertellen het verhaal van de moordenaar. Omdat ik zelf katholiek ben opgevoed, begon ik me af te vragen wat ik zelf geloof en wat mijn eigen perspectief is."

NieuwsFilm

meest populair