Waarom geeft Tom Cruise al zijn Golden Globe awards terug?

Waarom geeft Tom Cruise al zijn Golden Globe awards terug?

Een behoorlijk signaal...

De Golden Globes liggen onder vuur. De Hollywood Foreign Press Association (HFPA) kwam in de problemen doordat er nog steeds van etnische en seksuele diversiteit geen enkele sprake is.

De organisatie beloofde het in de toekomst beter te gaan doen met enkele hervormingen, maar ook met de 78e ceremonie in aantocht lijkt dit volgens velen puur een praatje "voor de bühne" te zijn.

Eerder al spraken beroemdheden als Mark Ruffalo en Scarlett Johansson, en grote spelers binnen de industrie zoals Netflix en Amazon, zich uit voor een boyvot, inmiddels heeft de NBC besloten de ceremonie niet uit te gaan zenden en nu doet ook Tom Cruise een duit in het zakje door alle drie zijn gewonnen trofeeën in te leveren.

Als er één schaap over de dam is...
De Mission: Impossible-ster heeft de beeldjes, die hij in het verleden won voor Born On The Fourth Of July, Jerry Maguire en Magnolia, teruggestuurd.

Het actief retourneren van prijzen die jaren geleden zijn uitgereikt, is nogal een gedenkwaardig statement en de vraag is of meerdere A-sterren dit voorbeeld van Cruise zullen volgen. Hoe dan ook zal dit de elite binnen de HFPA behoorlijk aan het denken zetten.

NieuwsFilm

meest populair