Algemeen

Nederlandse regisseur boos op makers 'Resident Evil: Village'

Capcom lijkt gekeken te hebben naar de film Frankenstein's Army van Richard Raaphorst.

door Zilko Tarici om 11:43 in Algemeen
De game Resident Evil: Village werd afgelopen week bedolven onder de lovende kritieken, maar er is in elk geval één iemand die er niet erg blij mee is.

De Nederlandse regisseur Richard Raaphorst beschuldigd uitgever Capcom er namelijk van dat ze een van de ontwerpen van zijn monsters uit horrorfilm Frankenstein's Army hebben gejat. Na het monster Sturm in de game te hebben gezien, herkende hij direct het ontwerp ervan.

In een LinkedIn-post deelde Raaphorst afbeeldingen waarop de ontwerpen worden vergeleken. Hieronder hebben we een soortgelijke afbeelding voor jullie geplaatst (aan de linkerkant het monster uit Resident Evil: Village. Capcom heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Raaphorst.

Propellerhoofd
In Resident Evil: Village moet hoofdpersonage Ethan het op een gegeven moment opnemen tegen een monster dat een propeller aan zijn gezicht vast heeft zitten. Het monster maakt meerdere keren in het spel zijn opwachting.

Je ziet hieronder dat de ontwerpen niet volledig identiek zijn, maar dat het centrale idee wel heel duidelijk terugkomt. Het is nog onduidelijk of de Nederlandse regisseur stappen gaat ondernemen tegen Capcom.
5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Syberiouz

Avatar

Komt wel heel erg overeen inderdaad. Snap dat het vanuit Richard gevoelig ligt gezien hij ook concept artist is en dit zijn eigen creatie. Aan de andere kant, hoe lang moet het duren tot iemand uit zichzelf met zo'n zelfde idee komt. Volgens mij gaf hij al aan geen stappen te willen ondernemen maar een vermelding of iets dergelijks al een hele eer had gevonden.

Gigan72

Avatar

Frankenstein's Army is een leuke film.

Master Of Films

Avatar

Onder het linkedin artikel een post tegen die mogelijk wel handig is om als acknowledgement te bekijken

Daniel Ponce
Not taking sides here but after beating the new Resident Evil game, you can go through their Concept Art files in the game (in the bonus section) and they do mention that this creature was based on a creature from the "Frankenstein" movie.''

Bigds9fan

Avatar

Tja dan heeft Claudia de Breij ook een zaak tegen alle zombie films en series.

RoberPaulsen

Avatar

@Bigdsfan haha! Koffie in mijn neus

NieuwsFilm

meest populair