Algemeen

Dave Bautista kritisch op Marvel: "Had meer met Drax willen doen"

De acteur vindt het jammer dat de studio zo is gefocust op de komische kant van zijn personage.

door Jeffrey Kouters om 13:53 in Algemeen
Dave Bautista, die als Drax te zien is het Marvel Cinematic Universe, baalt ervan dat de studio een louter schaterlachend personage van hem heeft gemaakt. De Army of the Dead-acteur had ook graag andere kanten van Drax verkend. Dat zegt de altijd openhartige Bautista in een interview met Collider.


"Die rol heeft het verloop van mijn leven veranderd en blijft dan ook altijd speciaal voor me", vertelt Bautista, die als showworstelaar de overstap maakte naar Hollywood, over de rol die hij voor het eerst speelde in Guardians of the Galaxy (2014).

"Maar nu dat ik vier films verder ben, had ik persoonlijk toch echt gehoopt dat ze [Marvel] meer zouden hebben geïnvesteerd in Drax. Ik vind dat Drax een zeer interessant achtergrondverhaal heeft waar men nauwelijks iets mee heeft gedaan".

Wel of niet vernietigend?
Hij vervolgt: "Daarmee wil ik Marvel niet aanvallen, maar ik baal als acteur wel dat ze me niet de kans hebben gegeven om de verschillende kanten van Drax op zowel emotioneel als fysiek vlak te verkennen".

"Drax ziet er dan wel angstaanjagend uit, maar het zal iedereen zijn opgevallen dat hij in gevechten vaker het onderspit delft dan welk personage dan ook. Ze hebben zijn hele 'Destroyer'-kant eigenlijk gewoon uit het raam gegooid", merkt Bautista op.Lekker lachen
Volgens de acteur komt dat onder meer vanwege de reacties van de fans waarop de studio heeft ingespeeld. "Het publiek vond de komische kant van Drax gewoon geweldig en daarom is men daar alsmaar meer focus op gaan leggen", legt hij uit.

Bautista concludeert: "Ik denk dat we voor dit personage de boot hebben gemist en dat dit niet meer hersteld gaat worden. Maar dat neemt niet weg dat ik er ontzettend naar uitkijk om deze hele reis af te ronden".

Einde verhaal
Bautista zal de rol van Drax voor het laatst spelen in Guardians of the Galaxy Vol. 3. Die film moet in mei 2023 verschijnen. Bautista stopt met de rol vanwege zijn leeftijd.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Ze noemen hem Drax the destroyer.
Maar in de MCU is het Drax The Comedian.

Maar goed de MCU heeft wel meer personages verkracht de Hulk bv

Artificialis

Avatar

Eigenlijk kan ik mij goed vinden in alles wat hij zegt. Er was in Vol.1 meer evenwicht tussen zijn tragische achtergrond, coole uitstraling en onbedoeld komische karakter. In Vol.2 en Infinity War bleef alleen de clownistische kant over.

Jkorpor030

Avatar

The destroyer. Je zou dan denken aan een Thanos achtige qua kracht enzo. Maar in de films is het een van de zwakste als je mij vraagt. Vrijwel iedereen kan zijn kont wel schoppen. Ik denk inderdaad dat ze hier de plank enorm mis hebben geslagen en een kans hebben gemist.

NieuwsFilm

meest populair