Guardians of the Galaxy (2014)

All heroes start somewhere.

Marvels grootste gok resulteert in misschien wel hun beste film tot nu toe.
play

7,7 details

  • 121 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
121 Min Verenigde Staten

In Marvels "Guardians of the Galaxy" breidt het Marvel Filmuniversum uit tot het hele heelal. Daar wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Maar Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal uiteenlopende vreemde vogels; Rocket, een wapendragende wasbeer, Groot, een boommens, de dodelijke en mysterieuze Gamora en de door wraak gedreven Drax the Destroyer.

Regie
James Gunn
Cast
Vin Diesel, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Chris Pratt, Dave Bautista, Karen Gillan, Benicio Del Toro, Glenn Close, Djimon Hounsou, Michael Rooker, John C. Reilly, Lee Pace, Sean Gunn, Peter Serafinowicz, Laura Haddock.
Budget
$ 170.000.000
Opbrengst
$ 774.176.600
Release
01.08.2014
Release NL
14.08.2014
Release DVD
16.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt (Peter Quill), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Bradley Cooper (Rocket - stem), Vin Diesel (Groot - stem), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2014

Nu de filmdivisie van Marvel al een paar jaar stevig de wind in de zeilen heeft, kan zij zich wel enig risico veroorloven. Aldus is hun tiende productie een peperdure verfilming van een obscure strip door een tamelijk onervaren regisseur met een cast waarvan de bekendste acteurs enkel in bijrollen te zien of horen zijn. Om de verkoopbaarheid hiervan nog wat te bemoeilijken, betreft het geen superheldenfilm maar een groots opgezet ruimteavontuur met tal van bizarre elementen. Gelukkig blijkt Marvel prima te weten waar het mee bezig is, want Guardians of the Galaxy pakt uit als een van de sterkste blockbusters van deze zomer.

Guardians of the Galaxy is weliswaar gesitueerd in het universum waarin ook Iron Man, Captain America en de Hulk hun avonturen beleven, maar voor de verandering is het nu eens niet nodig volledig up-to-date te zijn van de ontwikkelingen uit eerdere Marvel-films. Deze film speelt zich namelijk af in de ruimte, ver van de aarde en alle Avengers-gerelateerde zaken. Enkel door de aanwezigheid van twee personages die in de slotscènes van eerdere Marvel-films opdoken, vindt de film aansluiting binnen het grotere geheel. In de getoonde uithoek van het heelal doet men niet aan superhelden, maar titanen met bovenmenselijke krachten zijn er niet ongebruikelijk. De werelden worden bevolkt door allerlei rassen (met name mensen met felle zuurstokhuidskleuren) en van een boomachtig wezen of een grofgebekte wasbeer kijkt slechts een enkeling vreemd op. Het moge duidelijk zijn dat dit geen traditioneel ruimteavontuur is.

alle artikelen (178)

Guardians of the Galaxy Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Het scenario is wat rommelig, maar verder is dit wel een mooie film, leuk verhaaltje, en veel humor......."

B@chelor

"...Leuke film! Een 9!..."

Grendizer

"...Ziet er netjes uit,enkel jammer dat het maar halft team is,geen Mantis,Cosmo,Adam Warlock,Moondragon......"

Guardians of the Galaxy

acties