Recensie

Guardians of the Galaxy (2014)

Marvels grootste gok resulteert in misschien wel hun beste film tot nu toe.

door Thierry Verhoeven om 20:35 in RECENSIES
Guardians of the Galaxy poster
Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt (Peter Quill), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Bradley Cooper (Rocket - stem), Vin Diesel (Groot - stem), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2014

Nu de filmdivisie van Marvel al een paar jaar stevig de wind in de zeilen heeft, kan zij zich wel enig risico veroorloven. Aldus is hun tiende productie een peperdure verfilming van een obscure strip door een tamelijk onervaren regisseur met een cast waarvan de bekendste acteurs enkel in bijrollen te zien of horen zijn. Om de verkoopbaarheid hiervan nog wat te bemoeilijken, betreft het geen superheldenfilm maar een groots opgezet ruimteavontuur met tal van bizarre elementen. Gelukkig blijkt Marvel prima te weten waar het mee bezig is, want Guardians of the Galaxy pakt uit als een van de sterkste blockbusters van deze zomer.

Guardians of the Galaxy is weliswaar gesitueerd in het universum waarin ook Iron Man, Captain America en de Hulk hun avonturen beleven, maar voor de verandering is het nu eens niet nodig volledig up-to-date te zijn van de ontwikkelingen uit eerdere Marvel-films. Deze film speelt zich namelijk af in de ruimte, ver van de aarde en alle Avengers-gerelateerde zaken. Enkel door de aanwezigheid van twee personages die in de slotscènes van eerdere Marvel-films opdoken, vindt de film aansluiting binnen het grotere geheel. In de getoonde uithoek van het heelal doet men niet aan superhelden, maar titanen met bovenmenselijke krachten zijn er niet ongebruikelijk. De werelden worden bevolkt door allerlei rassen (met name mensen met felle zuurstokhuidskleuren) en van een boomachtig wezen of een grofgebekte wasbeer kijkt slechts een enkeling vreemd op. Het moge duidelijk zijn dat dit geen traditioneel ruimteavontuur is.

Het gezelschap waaraan de film zijn titel ontleent, kan in zekere zin worden gezien als de anti-Avengers. Dit vijftal bestaat namelijk niet uit superhelden, maar is een bonte verzameling van criminelen waarvan ieder zijn eigen tragische achtergrond heeft. Naast de al eerder genoemde boom en wasbeer (met de stemmen van Vin Diesel en Bradley Cooper) is er de iets te fanatiek op wraak beluste woesteling Drax, de groene krijgsvrouw Gamora en de van aarde afkomstige Peter Quill, een intergalactische vrijbuiter in de traditie van Han Solo en Malcolm Reynolds die zowel het clubje als de film bij elkaar houdt. Door omstandigheden raken deze eenlingen ongewenst met elkaar opgescheept, maar gaandeweg raken ze steeds beter op elkaar ingespeeld en ontstaat iets wat je vriendschap zou kunnen noemen.

Met zijn complexe setting en onalledaagse personages kan een film als Guardians of the Galaxy voor niet-ingewijden al gauw te onoverzichtelijk worden om ervan te genieten, maar regisseur-scenarist James Gunn (bekend van Slither en Super) weet op ingenieuze wijze de absurde elementen te neutraliseren met aardse nuchterheid. Zo duwt hij het publiek niet direct diep de ruimte in, maar brengt hij zijn vijf hoofpersonages in een vroeg stadium bij elkaar middels een gevangenisuitbraak. De gevangenis bevindt zich weliswaar in de ruimte, maar de welbekende conventies gelden er net zo goed. Pas wanneer de personages in deze relatief normale omgeving naar behoren zijn geïntroduceerd, zet het verhaal koers richting vreemdere oorden.

Wat de film vooral laat werken, is de humor. Door hun uiteenlopende persoonlijkheden botst men geregeld met elkaar, want resulteert in uiterst genietbaar gekibbel. Dit wordt gebracht met de juiste komische timing van de volledige cast, zelfs van degenen wier personage een computergeanimeerd uiterlijk heeft. De humor is er niet voor niets. Vaak zorgt hij voor luchtigheid in een zware situatie of dient hij als knipoog naar de kijker wanneer genreconventies de kop opsteken, maar hij werkt ook als psychologisch wapen voor de personages. De schurk is namelijk een uiterst serieuze figuur met angst voor niemand, die niet goed weet wat hij aan moet met mensen die overal een grap van maken. Gelukkig is dat laatste niet iets waar regisseur Gunn zich schuldig aan maakt. Op de juiste momenten draait hij de humorkraan even dicht en creëert ruimte voor momenten van pure filmmagie die sterk op de emoties inspelen.

In een filmlandschap waarin blockbusters (ook die van Marvel) op safe spelen, voelt Guardians of the Galaxy als een heerlijk frisse wind. De film schaamt zich niet voor zijn bizarre bronmateriaal, maar speelt ermee op een zeer aanstekende wijze. Dat uit zich onder meer in een soundtrack van popmuziek uit de jaren zeventig, wat een speels gevoel geeft dat je eerder zou verwachten bij films van Quentin Tarantino. Daarnaast is Chris Pratt in de hoofdrol van Peter Quill (ook wel bekend als Star Lord) mogelijk Marvels beste casting sinds Robert Downey Jr. werd vastgelegd als Iron Man. Dit eerste deel in een hopelijk lange reeks mist misschien nog een beetje de verbindende thematiek hier en daar, maar de kans is bijzonder klein dat je je deze zomer twee uur beter gaat vermaken dan met dit opwindende avontuur.

53 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Moet m zien, moet m zien, moet m zien!!!
Ga er zaterdag heen :E :E :E

jaime91

Avatar

Ik ga er vrijdagavond naartoe. Zo'n zin in!! :E

benjamin

Avatar

Ik zou misschien in die laatste zin zelfs "zomer" door "jaar" vervangen - dit is gewoon een uitstekend voorbeeld van prima fun.

Scheerzeep

Avatar

He, waarom nou geen vijf sterren. De film zal vast wel wat thematiek bevatten. Is meer nodig voor een film als deze?

Bane1

Avatar

Ik had mazzel dat ik deze film eerder kon zien... Hij is zeker geweldig en grappig soms zeker iets te cheesy vooral op het eind wanneer starlord voor ronan begint te dansen. "It's a danceoff" zegt ie gewoon maar het werkt wel. Het nadeel is dat deze film zelfde probleem net als Star Trek(2009) heeft de focus van deze film ligt meer op het groep zelf. Niet dat het slecht is, want hun chemistry is geweldig. Rocket steel zeker de show. Ronan wordt als een tradiotionele bad guy neergezet. Ook hoe haalde hij het lef om Thanos uit te dagen.
Maar mensen verwacht niet veel van de post credit scene. Je zult wel lachen als je hem ziet maar dan hoe meer je overgaat nadenken hoe slechter hij wordt. (voor mij dan)

Batista was een beest als Drax. De verrasing van de film. Over rocket wist je al die geweldig zou zijn als je die trailer had gekeken.
afbeelding
Dit blijft voor mijn gevoel de meest grappige scene van de hele film.

Olrik

Avatar

Erg goede recensie en de vierenhalve sterren zijn helemaal terecht!T+)

Gjoene

Avatar

Helemaal mee eens. Ik heb me er erg mee vermaakt, en vond eerlijk gezegd de film beter dan The Avengers.

Een must see voor de film liefhebber!

Frietgezicht

Avatar

Dus deze is een must see in de bios i guess hoewel er geen woord gerept wordt over de 3D,beetje vaag.

Olrik

Avatar

Frietgezicht "Dus deze is een must see in de bios i guess hoewel er geen woord gerept wordt over de 3D,beetje vaag."


Ik raad je hem zeker aan om te zien in de bios!

Henk1108

Avatar

Ik ga er donderdagavond naar toe Smiley face

Brein8998

Avatar

Hoe kunnen een heleboel mensen de film al gezien hebben?!

benjamin

Avatar

Brein8998 "Hoe kunnen een heleboel mensen de film al gezien hebben?!"


Vanaf vorige vrijdag avant-premières in België bijvoorbeeld, dat kan helpen, aangezien een aantal Belgen hier ook aanwezig zijn op de site.

Brein8998

Avatar

benjamin "Vanaf vorige vrijdag avant-premières in België bijvoorbeeld, dat kan helpen, aangezien een aantal Belgen hier ook aanwezig zijn op de site."

Waarom hebben wij dat niet? Zucht.. Kut nederland

Geranimous

Avatar

De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik verwacht had dat dit een flop zou worden. En ik had in eerste instantie geen behoefte om deze film te zien. Ik ben er paar weken geleden geweest en ik was positief verrast. Ik vind nu Cap 2 en Guardians de twee beste Marvel films.

Bluemeister

Avatar

benjamin "Vanaf vorige vrijdag avant-premières in België bijvoorbeeld, dat kan helpen, aangezien een aantal Belgen hier ook aanwezig zijn op de site."


Ah je bent een Belg, dat verklaard een hoop....

Peebo

Avatar

Ye ook al gezien vorige week zondag, goeie film :D

Gjoene

Avatar

Brein8998 "Hoe kunnen een heleboel mensen de film al gezien hebben?!"


Ik heb m in New Castle gezien

Shifty777

Avatar

Ik woon bij de grens in Limburg, ben hem net ook in België gaan kijken. Ondanks dat ik me met de Iron Man films, The Avengers en Captain America 2 goed vermaakt heb, ben ik geen comic of superhelden-fanaat. GotG trok me dan ook niet meteen, maar de eerste trailer zag er wel erg vermakelijk uit. Na alle recensies uit het buitenland en de vergelijkingen met Star Wars werd ik toch wel erg geprikkeld.

Net gezien, en zeker niet teleurgesteld!

Masterbrain

Avatar

Aankomende maandag de eerste beleving in de IMAX 3D in de pathe Arena met deze film eens kijken of imax ook echt zo goed is als ze zeggen en dat ook met deze film waarvan de recensies zeer positief zijn.

Dijkie

Avatar

Heb hem maandag mogen zien. Zeker een topper ik ga komende zondag weer.

I AM GROOT 8-)

YOLO

Avatar

Deze film speelt zich namelijk af in de ruimte, ver van de aarde en alle Avengers-gerelateerde zaken. Enkel door de aanwezigheid van twee personages die in de slotscènes van eerdere Marvel-films opdoken, vindt de film aansluiting binnen het grotere geheel.
Maar The Orb is toch ook een MCU connectie?

Bane1

Avatar

YOLO "Maar The Orb is toch ook een MCU connectie?"

Tuurlijk want dat is een Infinty Stone. Die niemand minder dan Thanos hem graag zou willen hebben. En deze film valt ook onder de MCU ook als de Orb geen rol speelde in deze film. Zie meer deze film als een introductie naar een wereld buiten de 'The Nine Realms'. Dus in deze universum van de Guardians is Odin geen koning.

GrimReaper010

Avatar

Frietgezicht "Dus deze is een must see in de bios i guess hoewel er geen woord gerept wordt over de 3D,beetje vaag."


Hier zeiksnor...

To 3D Or Not To 3D

Lennardude

Avatar

Net terug van nachtpremiere in pathé Arena in IMAX, echt geweldige film! Naar mijn mening beste marvel film. Ook zeker aan te raden in Imax en de 3D was ook verrassend goed moet ik zeggen.

horizon

Avatar

Dus toen ik op basis van de eerste trailer schreef dat dit wel eens de beste Marvel kon gaan worden had ik blijkbaar gelijk. Smiley face

Banned

Avatar

Toen het project aangekondigd werd leek het wel wat. Toen ik de trailer zag was het totaal niet mijn ding of wat ik ervan verwacht had. Ben nog steeds niet overtuigd om het in de bios te gaan zien ondanks de goeie recensies. The Avengers kreeg ook goeie recensies maar echt fenomenaal was dat nu ook niet. Dit kijk ik later wel.

patrick_h

Avatar

Meh.

Een paar keer wat gelachen. De scene in de gevangenis is wel leuk.

Rocky (had come equipped with a gun) Raccoon had beduidend betere teksten moeten hebben - ik heb horen zeggen dat hij zich moest "inhouden" in verband met de PG-rating. Howard The Duck, om maar eens een volledig willekeurige andere Marvel-film te noemen >Smiley face , kwam echter met een stuk meer weg in zijn PG-rated film.

benjamin

Avatar

Ondertussen is iemand al aan de slag gegaan: volg de link wel pas nadat je de film gezien hebt, want anders heb je één van de leukste moppen al wat gespoild.

StarWars2015

Avatar

Beste film van het jaar tot nu toe, leukste Marvel film tot nu toe. Gewoon een top film vol met humor, vond het eerst een gewaagde keuze van Marvel maar heb me 2 uur lang vermaakt in de bios T+)

Ereptile

Avatar

Eindelijk!!! :D Vanmorgen heb ik hem gezien en de film is echt goed! De cast was sterk, en ieder personage had zo zijn/haar moment, en een goede teamspirit Smiley face Daarom is het ook echt lastig om te zeggen wie echt goed is, want er is weinig verschil. Ronan vond ik ook wel super hoor Smiley face Het is een goede film die grappige momenten prima weet af te wisselen met wat dramatische momenten.

Eerst dacht ik niet veel van deze film. Vooral na wat ik had gezien bij Thor 2, had ik eerst een beetje een vaag gevoel. Maar deze film is echt 1 van Marvel's beste films. En ik ben blij dat Marvel die gok heeft genomen. En tjah, blijf zittn na de credits Smiley face

Roeltje

Avatar

Ga er 24 aug heen in IMAX!

YOLO

Avatar

Ereptile "En tjah, blijf zittn na de credits Smiley face"

En toen hoorde ik in de zaal. Huh Donald Duck!
Die commentaar was komischer dan de uiteindelijke scene.

Ereptile

Avatar

YOLO "En toen hoorde ik in de zaal. Huh Donald Duck!
Die commentaar was komischer dan de uiteindelijke scene."


Haha geniale opmerking :P En diegene is zelfs even in de film zelf te zien zag ik! (K hou het toch even in een spoiler tag ;) ) Op het moment dat The Collector voor het eerst onscherp in beeld komt, en zich omdraait. Boven hem is Howard even scherp te zien.

Wat ik overigens wel goed gelukt vind in de film is dat wij als kijker juist helemaal niet raar opkijken van blauwe, gele en roze mensen in dat universum.

RyanC

Avatar

Ik moet eerlijk toegeven dat ik vooraf wat sceptisch was over deze nieuwste Marvel-film. Geen bekende acteurs, geen grote naam in de regiestoel en vooral een concept waar niet veel filmliefhebbers bekend mee zijn (want zeg nou eerlijk wie kende deze maffe guardians?)
Maar deze film mag oprecht de beste blockbuster van 2014 genoemd worden. Alle elementen vielen keurig op hun plaats. De karakters hadden een gemie van jewelste. De actiescenes hadden een dienende rol voor het verhaal. En ook de hele screenplay was fascinerend. Het mag dan wel een ruimtefilm zijn, Gunn wist het door de menselijkheid van de personages heel kleinschalig en aards te houden. Hierdoor kreeg je nauwelijks het idee dat je zat te kijken naar een groep aliens in de ruimte. Bovendien was de humor pakkend en altijd goed getimed (met als absoluut hoogtepunt Rocket de wasbeer).
Al met al is dit een film die je als fan van het heldengenre absoluut gezien moet hebben. Ik kijk nu al uit naar de crossover van the Guardians of the galaxy naar the Avengers. Kun je je een scene voorstellen met Rocket en Howard Stark. Om van te smullen. Bring it on Marvel.

IMAX3D

Avatar

Geweldige film! had er eigenlijk niet veel van verwacht maar boven mijn verwachtingen een prima film die van elk ingrediënt wel wat thuis had!

SanneWinchester

Avatar

Echt een top film! geen enkel moment saai of langdradig, vind ik persoonlijk. hij is kijken waard.

Spawn999

Avatar

YOLO "En toen hoorde ik in de zaal. Huh Donald Duck!
Die commentaar was komischer dan de uiteindelijke scene."


afbeelding

Shifty777

Avatar

RyanC "Ik moet eerlijk toegeven dat ik vooraf wat sceptisch was over deze nieuwste Marvel-film. Geen bekende acteurs, geen grote naam in de regiestoel en vooral een concept waar niet veel filmliefhebbers bekend mee zijn (want zeg nou eerlijk wie kende deze maffe guardians?)
"


Ik denk dat je Benicio Del Toro (Usual Suspects, 21 Grams), Vin Diesel (Fast & Furious reeks, xXx, Chronicles of Riddick), Bradley Cooper (The Hangover reeks, Silver Linings Playbook, American Hustle), Zoe Saldana (Star Trek, Avatar) toch wel bekend mag noemen, en dan heb je Glenn Close en John C. Riley nog niet genoemd. Juist een van de redenen dat ik wel nieuwsgierig werd naar de film.

En in tegenstelling van wat veel mensen hopen, hoeft GotG van mij niet te kruisen met andere helden uit de Marvel franchise. Ik vind het mooi dat deze film wat meer op zichzelf staat, en hij heeft naar mijn idee geen Iron Man, Thor, Captain America of wie dan ook nodig. Dat deze film maar fijn op zijn eigen eilandje blijft, want hij heeft met zijn eigen personages genoeg te bieden. Maar met die mening zal ik helaas in de minderheid zijn, en Marvel zal dit zeker gaan uitmelken.

Doe mij maar een fijne GotG trilogie van James Gunn die zoveel mogelijk op eigen benen staat!

MovieThom

Avatar

Deze film zojuist gezien. LOVE IT!!
Kom maar op met deel 2!

benjamin

Avatar

Woeps, plots staat mijn reactie hier boven de post waarop ik reageer. Misschien even rechtzetten FT.

benjamin

Avatar

Shifty777 "En in tegenstelling van wat veel mensen hopen, hoeft GotG van mij niet te kruisen met andere helden uit de Marvel franchise. Ik vind het mooi dat deze film wat meer op zichzelf staat, en hij heeft naar mijn idee geen Iron Man, Thor, Captain America of wie dan ook nodig. Dat deze film maar fijn op zijn eigen eilandje blijft, want hij heeft met zijn eigen personages genoeg te bieden. Maar met die mening zal ik helaas in de minderheid zijn, en Marvel zal dit zeker gaan uitmelken.

Doe mij maar een fijne GotG trilogie van James Gunn die zoveel mogelijk op eigen benen staat!"


Eventuele cameos buiten beschouwing gelaten vind ik dat je helemaal gelijk hebt.

Remco

Avatar

Heb de film vandaag in Imax 3D gezien en heb me erg vermaakt. Het budget is echt goed te zien. Mooie sets en effecten. Ik zie ook vrij veel invloeden van Star Wars terug.

Frietgezicht

Avatar

Shifty777 "
En in tegenstelling van wat veel mensen hopen, hoeft GotG van mij niet te kruisen met andere helden uit de Marvel franchise. Ik vind het mooi dat deze film wat meer op zichzelf staat, en hij heeft naar mijn idee geen Iron Man, Thor, Captain America of wie dan ook nodig. Dat deze film maar fijn op zijn eigen eilandje blijft, want hij heeft met zijn eigen personages genoeg te bieden. Maar met die mening zal ik helaas in de minderheid zijn, en Marvel zal dit zeker gaan uitmelken.

Doe mij maar een fijne GotG trilogie van James Gunn die zoveel mogelijk op eigen benen staat!"


Uitmelken terwijl je hun plannen niet weet en het waarschijnlijk vooraf al de bedoeling was?Hmmm ok.

Kan toch prachtig zijn(en erg grappig) om ze bij elkaar te zien in 1 film.
Alleen al Stark en Rocket in 1 scene samen zal vast flink lachen zijn of Star Lord die Black Widow wil versieren.

En die fijne GotG trilogie kun je toch alsnog krijgen dan.
Je kunt nou niet zeggen dat karakters verpest worden omdat ze bij elkaar gegooid worden. Hulk is nog nooit zo goed neergezet op het grote scherm en de andere helden deden ook hun ding. En daarna gaat bijv Captain America weer verder in zijn eigen sterke film.

Ieder zijn mening maar ik ze graag samen.

En als voor anderen de reden zou zijn dat het te druk wordt dan zie ik liever karakters als Hawkeye en Iron Patriot afvallen en dit zooitje ongeregeld erbij.(en denk dat ik ook dit zooitje liever zie dan Quiksilver en Scarlet Witch hoewel ik die 2 nog moet afwachten)

Shifty777

Avatar

Frietgezicht "Uitmelken terwijl je hun plannen niet weet en het waarschijnlijk vooraf al de bedoeling was?Hmmm ok.

Kan toch prachtig zijn(en erg grappig) om ze bij elkaar te zien in 1 film.
Alleen al Stark en Rocket in 1 scene samen zal vast flink lachen zijn of Star Lord die Black Widow wil versieren."


Ze zullen de optie open gehouden hebben, maar er ook rekening mee hebben gehouden dat het misschien niet werkt als het flopt. Dit was toch hun risicofilm, en dan zullen ze er ook rekening mee gehouden hebben dat hij kan floppen en die crossover niet rendabel is.

Ik vind de Avengers personages gewoon overbodig in het GotG universum, dan heb ik liever dat ze inderdaad in een Avengers film zitten dan andersom. In een tweede en derde deel kijk ik namelijk liever naar hetzelfde groepje en leer hun beter kennen, dan dat ze plaats moeten maken voor superhelden die nu al vaker aan de beurt zijn geweest. Daarnaast vind ik moralistische superhelden als Captain America en Thor niet passen bij de groep misfits die GotG is.

Frietgezicht

Avatar

Shifty777 "Ze zullen de optie open gehouden hebben, maar er ook rekening mee hebben gehouden dat het misschien niet werkt als het flopt. Dit was toch hun risicofilm, en dan zullen ze er ook rekening mee gehouden hebben dat hij kan floppen en die crossover niet rendabel is.

Ik vind de Avengers personages gewoon overbodig in het GotG universum, dan heb ik liever dat ze inderdaad in een Avengers film zitten dan andersom. In een tweede en derde deel kijk ik namelijk liever naar hetzelfde groepje en leer hun beter kennen, dan dat ze plaats moeten maken voor superhelden die nu al vaker aan de beurt zijn geweest. Daarnaast vind ik moralistische superhelden als Captain America en Thor niet passen bij de groep misfits die GotG is."


Ok,maar ik bedoel sowieso dat ze erbij komen in bijv The Avengers 3 in de grote battle met Thanos.
En dat ze in hun eigen films gewoon lekker alleen verder kunnen.
En juist dat Cap en Thor anders zijn maakt het denk ik leuk.
Daarom zou een karakter als Wolverine ertussen ook leuk zijn.

Ik hoop gewoon op beide,zowel de Guardians hun eigen ding en ooit zich voegen bij The Avengers. Gaat gegarandeerd vermakelijk worden :P

SunChaser

Avatar

Zo wat n goede film, heb hier voorspeld dat de film zou floppen maar deze film is beter dan de andere blockbusters, trailer is kut film tof

SunChaser

Avatar

Spoiler!
Leuk speelgoed
http://9gag.tv/p/aV2qBD/shut-up-and-take-our-money-dancing-baby-groot-toy-guardians-of-the-galaxy?ref=fbl9
Spoiler

Fredius

Avatar

Gewoon een leuke film maar zoveel sterren voor recensie? De humor is simpelweg erg goed, heerlijke muziek en goeie actiescenes e.d. maar (voor mij) zeker niet de beste van Marvel. Gewoon goed, maar persoonlijk vind ik The Winter soldier beter om maar eentje te noemen. Film is net als muziek, dus heel persoonlijk. Ik heb mezelf echter prima vermaakt met de film, laat ik dat gezegd hebben. Grote domper is de after-credit scene. Zal er niks over zeggen maar dat sloeg gewoon nergens op.

Frietgezicht

Avatar

Enkel door de aanwezigheid van twee personages die in de slotscènes van eerdere Marvel-films opdoken, vindt de film aansluiting binnen het grotere geheel

The Collector heeft in zijn collectie ook een levende Elf(badguys uit Thor 2) en een levende Alien(badguys uit The Avengers,ff naam kwijt) in zijn collectie dus er zijn meer aansluitingen.
En nog een Infinity stone zit er in.

skullsplitter

Avatar

Topfilm, erg gelachen en als buitenbeentje binnen de Marvel-films nog steeds goed te behappen Smiley face

Thiver

Avatar

Frietgezicht "The Collector heeft in zijn collectie ook een levende Elf(badguys uit Thor 2) en een levende Alien(badguys uit The Avengers,ff naam kwijt) in zijn collectie dus er zijn meer aansluitingen."

Mjah, maar dat zijn vooral details op de achtergrond die invloed hebben op het plot van deze film of van het gehele Marveluniversum.

tk1989

Avatar

Heerlijke film. Goed gelachen en zag er allemaal schitterend uit. Ook echt tof dat Howard the Duck nog even voorbij kwam, dat maakte de film voor mij echt af. Ook fijn om weer eens een blockbuster te zien die echt "los gaat" wat betreft humor, maar ook volledig de hype waarmaakt. Toch vond ik 'm wel een kwartiertje te lang waarom sterft Ronan niet gewoon bij het neerstorten van het vliegtuig, maar moet er altijd nog iets na het grote eindgevecht komen? en omdat de rest van de cast zo top is, sneeuwde Ronan the Accuser naar mijn mening iets onder. Maar dat komt misschien ook omdat ik een zwak voor Lee Pace heb na het zien van de serie Halt and Catch Fire. Maar al met al een van de beste en zeker een van de meest vermakelijke films die ik dit jaar gezien heb.

Guardians of the Galaxy

acties