Algemeen

Recensies 'Spiral: From the Book of Saw': De moeite waard?

We zetten vandaag recensies van Spiral: From the Book of Saw op een rij.

door Jim Pedd om 11:22 in Algemeen
De eerste recensies die vrijgegeven zijn van Spiral: From the Book of Saw laten zien dat de makers, aangevoerd door hoofdrolspeler Chris Rock, hun best hebben gedaan iets nieuws te doen met de franchise.

Maar ondanks dappere pogingen, is het eindresultaat van de film niet veel meer dan wat eerdere films in de franchise gebracht hebben.

Spiral: From the Book of Saw
Spiral dient als een soft reboot van de franchise en zou het begin moeten zijn van een heel nieuwe rits films. Centraal staat een crimineel meesterbrein dat een vrij bizarre vorm van gerechtigheid probeert te halen door corrupte agenten op gruwelijke manieren te doden.

We zetten een aantal van de eerste recensies voor je op een rij.

Paste Magazine: "Chris Rock is niet goed, maar hij is wel interessant. Jackson is een welkome toevoeging, terwijl hij en Minghella proberen iets te maken van de lege loodsen en riolen van Spiral. Maar de film is, passend, een val. Een ziek spel, dat hen die geïntrigeerd zijn door het spel van Rock in Fargo lokt, met dezelfde berenval die we hadden kunnen verwachten. Spiral heeft misschien wel de retorische rimpels die hem onderscheidt van zijn voorgangers, maar deze franchise draait nog altijd in cirkels."

Radio Times: "Met een nieuwe schurk en een volwassen thema om te verkennen, voel je je tegen de tijd dat de aftiteling van Spiral draait - met een heel uniek nummer op de aftiteling - alsof je weer terug wil keren voor nog een deel. [...] Spiral is een sterk begin en de spelletjes zijn hopelijk nog niet uitgespeeld."

Variety: "Ja, er zijn levenslessen! En nee, de Saw-franchise is niet echt veranderd. Dus afhankelijk van of je fan bent of niet, moet je het maar slikken... of overgeven."

IndieWire: "Het basisgevoel van de franchise is niet veranderd - het is nog altijd lelijk en goedkoop en toont bijzonder weinig interesse in horror van een ander niveau. Het idee om de trucs van Jigsaw toe te passen op maatschappelijke problemen is slim. Spiral zou zomaar eens de eerste Saw-film in lange tijd kunnen zijn, die mensen achterlaat, openstaand voor een vervolg."

Collider: "Ik laat het aan de die-hard fans om te ruziën over de plek van Spiral in het Saw-pantheon, maar als iemand die klaar was met deze franchise, vond ik deze terugkeer niet per se erg."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair