Spiral (2021)

De Saw-reeks gaat vrolijk door, ditmaal in de vorm van een politiethriller met een opvallende hoofdrolspeler.
play

4,8 details

  • 93 Min
  • Horror
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
93 Min Verenigde Staten

Zeke en William zijn rechercheurs die samen onderzoek doen naar een reeks gruwelijke misdaden. Ook Marcus, de vader van Zeke, wordt op de zaak gezet. De moordenaar blijkt het gemunt te hebben op de politie. Gaandeweg wordt duidelijk dat de zaak te maken heeft met Jigsaw en dat het werk van laatstgenoemde wordt voortgezet.

Alt titel
Saw 9
Regie
Darren Lynn Bousman
Cast
Samuel L. Jackson, Chris Rock, Max Minghella, Nazneen Contractor, Marisol Nichols, K.C. Collins, Dan Petronijevic, Genelle Williams, Zoie Palmer, Edie Inksetter, John Tokatlidis, Morgan David Jones, Josh Stolberg, Christopher Tai, Leila Leigh, Ali Johnson, Leonidas Castrounis, Maud Druine.
Release
01.05.2021
Release NL
10.06.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Darren Lynn Bousman | Scenario: Josh Stolberg, Pete Goldfinger | Cast: Chris Rock (Detective Zeke Banks), Max Minghella (Detective William Schenk), Marisol Nichols (Captain Angie Garza), Richard Zeppieri (Detective Fitch), Samuel L. Jackson (Marcus Banks), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2021

Er fronsten her en der wat wenkbrauwen toen bekend werd dat Chris Rock aan de slag zou gaan met een nieuwe Saw-film. De Amerikaanse komiek verklaarde zich weliswaar een groot liefhebber van de achtdelige horrorreeks, maar zijn cv vertoonde nul ervaring in het genre. Dat hem desondanks het voordeel van de twijfel werd gegund, leek deels gebaseerd op de recente Halloween-doorstart. Die was immers op poten was gezet door Danny McBride en David Gordon Green, die voorheen enkel hadden samengewerkt voor melige komedies, en dat had geresulteerd in een film die behoorlijk komedievrij was en zelfs opvallend trouw aan John Carpenters klassieke voorganger. Helaas pakt Spiral: From the Legacy of Saw (een hele mondvol voor een filmreeks die ooit begon met een uiterst korte titel) iets minder geslaagd uit en dat is voor een deel toch Rock aan te rekenen.

In alle redelijkheid is het natuurlijk ook wel een lastige klus om de Saw-reeks op een interessante wijze voort te zetten. De verrassingshit uit 2004 kreeg destijds in een hoog tempo zes vervolgen, die de gruwelijkheid flink opvoerden en het wijdvertakte verhaal steeds complexer maakten. De talloze subplots, flashbacks en bizarre onthullingen maakten van de franchise een pretpark waarin de attracties met elkaar verbonden waren via een hoogst ongebruikelijke infrastructuur: geen brede promenades maar smalle gangetjes, bruggetjes en tunneltjes. Een uiterst ongebruikelijke manier om een filmreeks te construeren, maar het succes was er niet minder om. Bij het als afsluiter bedoelde zevende deel bleek de formule echter al behoorlijk sleets en de geplande doorstart kwam met het weinig indrukwekkende Jigsaw vier jaar geleden ook niet echt van de grond. Dus ja, welke kant kun je nog op met deze reeks?

alle artikelen (37)

Spiral Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Spiral

acties