'Saw'-ster had prima een cameo kunnen hebben in 'Spiral'

'Saw'-ster had prima een cameo kunnen hebben in 'Spiral'

De spin-off van Saw had misschien wel een rol voor John Kramer moeten hebben.

Vorige maand was Spiral: From the Book of Saw te zien. De film breidt de wereld van Saw uit en kijkt voorbij de mythologie rond John Kramer.

Toch wil dat volgens acteur Tobin Bell, die jarenlang John Kramer speelde, niet zeggen dat het verhaal van dat personage voorbij is. Spin-offs en prequels die meer in de geschiedenis van Kramer duiken, moeten gewoon mogelijk zijn.

Meer maken
Dat komt volgens Bell vooral omdat de achtergrond en geschiedenis van John Kramer niet helemaal bekend is. "Hij is een King Lear-achtige vent en er zijn nog zoveel vragen die rond hem bestaan en niet opgelost zijn," begon Bell.

"Wat ik altijd heb geprobeerd, is een bepaalde diepgang, filosofie of hoe je het ook noemen wil, naar hem te brengen." Fans praten volgens Bell niet over de valstrikken of de twists. "Ze hebben het over de concepten in de films. Ze zeggen: 'Ik keek de film en realiseerde mij dat ik moet stoppen met spijt voelen en dankbaar moet zijn voor hoeveel geluk ik heb gehad. En daar heb ik aan gewerkt en daarvoor wil ik je bedanken'. Dat soort dingen."

Wie weet mag Bell in de toekomst nog wel door.

NieuwsFilm

meest populair