Algemeen

'Spiral: From the Book of Saw' werd maar liefst 11 keer afgekeurd

De MPAA maakte er telkens weer een NC-17 film van.

door Jim Pedd om 08:31 in Algemeen
Regisseur Darren Lynn Bousman stelt dat hij elf keer terug naar de snijtafel moest met Spiral: From the Book of Saw. Dat kwam omdat de MPAA de film telkens weer een NC-17 rating gaf, en dat mocht niet van de studio.

Hoewel Spiral: From the Book of Saw een gruwelijke film is, mocht deze niet te grof worden. Alles voor die R-Rating, waarmee het publiek van 16 jaar en ouder ernaar kan kijken.

Rating Spiral: From the Book of Saw
Tijdens een interview met Fandom vertelde Bousman dat hij vooral probeerde een thriller van de film te maken en minder een gore spektakelfilm zoals vorige delen. Hij was dan ook geschokt door de beoordeling van de MPAA.

"Wat het geweld betreft, was het echt gestoord. Wij wilden meer een thriller maken dan een bloederig spektakel, maar in de Verenigde Staten had ik meer problemen met de MPAA bij deze film dan ik met Saw II, III of IV had", vertelde hij aan Fandom.

"De MPAA geeft de ratings uit en gaf ons elf keer de NC-17 rating. We moesten telkens weer terug naar de snijtafel om hem acceptabeler te maken en de film opnieuw editen om die R-Rating te krijgen. Wat voor mij echt verbazingwekkend was, omdat het van alle films die ik gemaakt heb, vermoedelijk de minst opzichtige is. Maar de MPAA had echt een hyperfocus op het geweld."

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

gbfan

Avatar

wacht wel op de uncut bluray dus

Guido96

Avatar

Geld over kwaliteit is al veel langer het motto. De diversiteit in de bios (zonder corona) is al lang uitgestorven.

NieuwsFilm

meest populair