Waarom Angelina Jolie de rol van Lara Croft eigenlijk niet in 'Tomb Raider' wilde spelen

Waarom Angelina Jolie de rol van Lara Croft eigenlijk niet in 'Tomb Raider' wilde spelen

In de 00's speelde Jolie twee keer Lara Croft.

In 2001 en 2003 zagen we de bekende actrice Angelina Jolie (Eternals) twee keer als het personage Lara Croft. Ze debuteerde als het opvallende gamefiguur in Tomb Raider van regisseur Simon West en was vervolgens nog een keer te zien in Tomb Raider: The Cradle of Life van regisseur Jan de Bont.

Toch speelde ze de rol bijna niet, aangezien ze eigenlijk geen behoefte had om een gamepersonage te spelen. Toch accepteerde ze de rol. In gesprek met Collider liet ze weten waarom.

"Ik zei: 'Ik heb echt niet het gevoel dat dat personage bij me past.' Ik wilde het in eerste instantie eigenlijk niet doen; Ik zei nee," vertelde Jolie aan Collider. "Maar ze zeiden dat ik de wereld rond kon reizen en kon trainen met het Britse leger en dus had ik drie maanden de tijd om te zien wat ik kon doen."

Tot het uiterste om Lara Croft te zijn
"Ik zou iedereen willen aanmoedigen om dat te doen. Schrijf je in voor zoveel je kunt, geef jezelf een paar maanden, dwing jezelf tot het uiterste en kijk 'Wat kan ik doen?'" voegde Jolie eraan toe.

Ondertussen wordt de rol van Croft gespeeld door Alicia Vikander. Zij liet in Tomb Raider uit 2018 zien dat ook zij behoorlijk in training is geweest voor de rol. Binnenkort starten de opnames voor het vervolg op die film die mogelijk Tomb Raider: Obsidian gaat heten.

NieuwsFilm

meest populair