Fan van het Wilde Westen? Check dan deze 5 tips op Netflix

We zetten vandaag vijf films op een rij die zich afspelen in het Wilde Westen.

Regelmatig zoomen we in op specifieke genres waar Netflix films van heeft. Vandaag zoomen we in op films die zich afspelen in het Wilde Westen. We zetten vijf tips op een rij.

Bone Tomahawk (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: S. Craig Zahler | Cast: Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox, Richard Jenkins
Vier mannen moeten een groep gevangenen redden van een bende misvormde kannibalen, die aan de rand van de bewoonde wereld hun bestaan leiden.

News of the World (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Paul Greengrass | Cast: Tom Hanks, Elizabeth Marvel, Ray McKinnon, Mare Winningham
Het verhaal speelt zich af in de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog en laat zien hoe een nieuwslezer (die tevens een weduwnaar is) door de staat Texas reist om het nieuws over de turbulente gebeurtenissen van de oorlog te verspreiden. De nieuwslezer (Hanks) moet tevens een jong weesmeisje, wier ouders werden vermoord door een Indiaanse stam die haar als een van hun eigen heeft opgevoed, naar haar familie in San Antonio brengen. Tijdens de reis van bijna 600 kilometer vormen de twee een hechte band.

The Hateful Eight (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Quentin Tarantino | Cast: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins
In THE HATEFUL EIGHT, dat zich zes of acht of twaalf jaar na de Burgeroorlog afspeelt, raast een koets door het winterachtige landschap van Wyoming. De passagiers, premiejager John Ruth (Russel) en zijn vluchteling Daisy Domergue (Leigh), racen richting het stadje Red Rock, waar Ruth, in deze delen bekend als "The Hangman", Domergue heenbrengt om berecht te worden. Onderweg komen ze twee vreemdelingen tegen: Majoor Marquis Warren (Jackson), een zwarte soldaat die voor de Unie vocht en nu berucht premiejager geworden is en Chris Mannix (Goggins), een afvallige van het zuiden, die claimt de nieuwe sheriff van d stad te zijn. Hun voorsprong op de sneeuwstorm verliezend, zoeken Ruth, Domergue, Warren en Mannix hun toevlucht in Minnie's Haberdashery, een tussenstop bij een bergpas voor postkoetsen. Als ze aankomen bij Minnie's, worden ze niet begroet door de eigenares, maar door een viertal onbekende gezichten. Bob (Bichir), die de boel bij Minnie's verzorgt terwijl zij haar moeder bezoekt, zit verschanst samen met Oswaldo Mobray (Roth), de beul van Red Rock, koeienmepper Joe Gage (Madsen) en soldaat van de Confederatie, Generaal Sanford Smithers (Dern). Terwijl de storm de tussenstop op de berghelling overneemt, ontdekken onze acht reizigers dat ze het misschien niet halen tot Red Rock...

The Ballad of Buster Scruggs (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ethan Coen, Joel Coen | Cast: Liam Neeson, James Franco, Zoe Kazan, David Krumholtz
De zes verhalen zijn als volgt: (1) The Ballad of Buster Scruss, (2) Near Algodones, (3) Meal Ticket, (4) All Gold Canyon, (5) The Gal Who Got Rattled en (6) The Mortal Remains.

Silverado (1985)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lawrence Kasdan | Cast: Kevin Kline, Scott Glenn, Kevin Costner, Danny Glover
Vier door toeval samengebrachte cowboys trekken samen naar Silverado. Door een reeks gebeurtenissen worden ze gedwongen om het samen op te nemen tegen een overmacht. Paden raakt bevriend met saloonhoudster Stella, die lastig gevallen wordt door de slechte sheriff Cobb. Mal moet de grond van zijn familie verkopen en de broers Emmett en Jake komen in de problemen door een oude vete.

NieuwsFilm

meest populair