'Captain America 4' draait om intern conflict

'Captain America 4' draait om intern conflict

Sam Wilson blijft worstelen met zijn nieuwe heldenrol.

De zes afleveringen van The Falcon and the Winter Soldier onthulden uiteindelijk welk personage de rol als Captain America overneemt van Steve Rogers. Het kwam als geen verrassing dat dit Sam Wilson is. In het aangekondigde Captain America 4 gaat zijn verhaal verder.

In de Marvel-serie op Disney+ zagen we hoe het personage van Anthony Mackie flink wat issues heeft met het overnemen van het schild van de eerste Captain America. En die worsteling zal ook een rol spelen in de vierde Captain America-film.

Geen superkrachten
In tegenstelling tot Rogers heeft Wilson geen superkrachten. "Ik geloof dat dit zijn eigen interne conflict zal zijn in het verhaal dat verdergaat. Dat lijkt me een logische keuze," zei showrunner Malcolm Spellman tegen Everyone Loves a Good Story. "In het actiegenre, wat Die Hard tot een klassieker maakt, is niet dat Bruce Willis iemand verslaat, maar wat hij doormaakt om hem te verslaan."

De vergelijking met John McClane van Bruce Willis gaat door. "Daar kunnen mensen zich mee identificeren: 'Die motherf... is net als ik en neemt het op tegen de slechteriken'."

Overigens beschikt de nieuwe Captain America wel over een nieuw ijzersterk pak, gemaakt door de vrienden uit Wakanda. Dit zorgt er voor dat hij een soort van onverwoestbaar Iron Man-pak draait.

NieuwsFilm

meest populair