Het Marvel Cinematic Universe breidt weer extreem uit dankzij de serie 'Loki'

Het Marvel Cinematic Universe breidt weer extreem uit dankzij de serie 'Loki'

We hebben al een magische kant, een kosmische kant en nu komt er ook een tijdkant.

Gaandeweg is het Marvel Cinematic Universe flink gegroeid en ook steeds iets ingewikkelder geworden. Waar de franchise begon met enkel 'gewone' superhelden, werden na verloop van tijd ook andere zaken toegevoegd, waaronder een intergalactisch deel en iets later ook iets met magie. En nu kunnen we nog een nieuw hoekje verwachten.

De serie Loki is over iets meer dan twee weken te zien op streamingdienst Disney+. Centraal staat het personage van Tom Hiddleston dat ontsnapte in de film Avengers: Endgame. Lang kan hij niet genieten van zijn vrijheid, want hij wordt opgepakt door de Time Variance Authority. En daardoor breidt de franchise flink uit.

Nieuw MCU-hoekje
Schrijver Michael Waldron, die het schrijven van de scenario's mocht leiden, vertelde dat de serie "een nieuwe hoek van het MCU" opzet. Die richt zich, zoals verwacht, op het multiversum en op tijdreizen.

"Loki is een personage waarbij het altijd draaide om zijn eigen identiteit. De TVA kan, door wat ze doen, hem perfect een spiegel voorhouden en hem echt confronteren met wie hij is en wie hij had moeten zijn", teasde Waldron over de serie.

"De TVA is een geheel nieuwe wereld met een nieuwe cast aan personages en dat is wat het meest opwindend voelde aan de serie: het bouwen van een nieuwe hoek van het MCU."

NieuwsFilm

meest populair