Warner Bros. wordt speelbal in streamingoorlog

Warner Bros. wordt speelbal in streamingoorlog

De streamingwereld verandert het film (en serie)landschap heel snel.

Er weer is er een flinke verschuiving in de entertainmentindustrie. WarnerMedia wordt namelijk losgezet van AT&T om zo te kunnen fuseren met Discovery Inc. Dit alles wordt gedaan zodat streamingdiensten als HBO Max en discovery+ verder kunnen groeien.

De splitsing van AT&T en WarnerMedia moet ervoor zorgen dat beide bedrijven zich beter kunnen richten op hun core-business; AT&T op netwerkproviderdiensten en WarnerMedia op entertainment.

Enorme bibliotheek van films en series
Samen bezitten WarnerMedia en Discovery Inc. enorm veel content en het zou zomaar kunnen dat de diensten hun krachten gaan samenvoegen al is nog niet duidelijk of, hoe en wanneer. Wel is duidelijk dat er nog meer geïnvesteerd gaat worden in originele content voor de streamingdiensten.

WarnerMedia is een verzameling van bekende studio's met uiteraard Warner Bros., maar ook Cartoon Network, HBO, CNN en game-uitgever Warner Bros. Interactive Entertainment. Discovery biedt kanalen als Discovery Channel, TLC en Eurosport.

In Nederland zijn flink wat van de Discovery-kanalen beschikbaar. Streamingdienst HBO Max moet in de tweede helft van dit jaar uitgerold worden.

NieuwsFilm

meest populair