'Fast & Furious 9' krijgt zijn eerste recensies: top of flop?

'Fast & Furious 9' krijgt zijn eerste recensies: top of flop?

Het negende deel in de Fast & Furious 9-franchise scoort goed!

Fast & Furious 9 rijdt over een paar weken de Amerikaanse bioscopen in. Na de eerste reacties op sociale media, hebben we nu de eerste recensies.

De film staat te boek als de "grootste, wildste en meest zwaartekracht tartende Fast & Furious-film tot nu toe". En is weer lekker melodramatisch en volgepropt met stunts, als we de eerste recensies mogen geloven.

De eerste recensies
Fast & Furious 9 kijkt meer dan ooit naar het thema 'familie', dat centraal staat in de films. Ditmaal zien we namelijk hoe de verloren gewaande broer van Dominic Toretto terugkeert. Hij is vastbesloten de familie van zijn oudere broer uit elkaar te drijven en krijgt daarbij hulp van cyberterrorist Cypher.

Screen Daily: "Glorieus belachelijk en voldaan melodramatisch. F9 wordt voortgedreven door zijn eigen gekke energie en levert komisch grandioze achtervolgingsscènes en schaamteloze fanservice waarmee het publiek een ongecompliceerde goede tijd krijgt."

The Wrap: "Voor het publiek dat zijn terugkeer in 2021 naar de bioscoop wil vieren met grote, luidruchtige en opwindende actie, is F9 top: de film laat de auto's snel gaan, hoog springen en over het geheel genomen onmogelijke dingen doen. Het is belachelijk, maar ook belachelijk opwindend."

IndieWire: "F9 laat de franchise niet alleen groter voelen, ook zoekt de film het ditmaal dicht bij uit. De wereld van Fast & Furious voelde nog nooit zo erg uit controle, maar voor het eerst in lange tijd voelt het ook alsof deze de goede kant op aan het driften is."

Variety: "Fast & Furious-films zijn als Mission: Impossible geworden. Maar F9 is niet opgebouwd rond een opwindend emissie. Hij draait om Vin Diesel en John Cena die het verleden van de Toretto-broers blootleggen."

The Hollywood Reporter: "Op z'n beste moment weten de nieuwe red-de-wereld Fast-films het publiek met behoorlijk absurde stunts helemaal versteld doen staan. Maar in F9 zijn wat bedoeld zijn als de showstoppers te idioot om te omarmen, zelfs als guilty pleasure."

NieuwsFilm

meest populair