'Harry Potter'-actrice miste dit element in de films

'Harry Potter'-actrice miste dit element in de films

Evanna Lynch mist nog wel iets in de films.

Actrice Evanna Lynch speelde de rol van Luna Lovegood in de Harry Potter-films. Ze onthulde tijdens een recent interview welke momenten uit de boeken ze graag in de films had gezien.

Actrice Lynch was, voordat ze de rol van Luna kreeg, een diehard fan van de boeken. Ze schreef fanmail aan schrijfster J.K. Rowling, die telkens weer reageerde. De schrijfster hielp Lynch uiteindelijk door een moeilijke tijd en toen er een open casting call kwam voor de films, besloot Lynch te reageren. Ze kreeg de rol, nadat bijna 15.000 meisjes auditie deden.

Enkele elementen
Tegenover Insider vertelde Lynch dat ze een belangrijk moment uit de boeken mist. Ze had graag gewild dat het in de films zou zitten. Het gaat om een moment uit Harry Potter and the Half-Blood Prince, waarin Harry en Luna een fijn gesprek hebben.

"Luna zegt zoiets als: 'Oh, mensen verwachtten niet dat je bevriend met ons zou zijn, ze hadden verwacht dat je coolere vrienden zou hebben'. Waarop Harry zegt: 'Jij bent cool', en zij zegt: 'Oh dankje, dat is echt lief'. En dat was volgens mij een enorm belangrijk moment, omdat zij iemand is die vrede met zichzelf heeft en zichzelf accepteert zoals ze is en echt om haar vrienden geeft."

Er waren ook andere momenten die ze graag had gezien, zoals eentje tussen Ron Weasley en Luna uit Harry and the Order of the Phoenix waarin Ron zichzelf een hansworst noemt.

NieuwsFilm

meest populair