Dit is het beste moment in film ooit volgens Steven Spielberg

Dit is het beste moment in film ooit volgens Steven Spielberg

Steven Spielberg blijkt een groot fan van Lawrence of Arabia te zijn (en terecht).

Steven Spielberg sprak uitgebreid met Empire Magazine over zijn favoriete moment in cinema ooit. Het blijkt te zitten in de film Lawrence of Arabia.

Het blijkt te gaan om een scène waarin we Lawrence en Sherif Ali en vijftig andere mensen zien die de Nefud-woestijn oversteken. "Het was een lange scène waarin je alle variëteit van het dorre landschap te zien kreeg, een beetje zoals de woestijn die mijn geboorteplaats in Phoenix omringde. Die oversteek in de woestijn betoverde mij."

Prachtige momenten
"Het eerste wat mij opviel, was hoe stil het publiek was en hoe weinig sigaretten opgestoken werden terwijl de zon op de ruiters scheen, met name Gasim, die 's nachts van zijn kameel viel en richting de opkomende zonne-oven ging. Lawrence riskeerde alles, reed voor hem terug en terwijl de zon steeds groter nam, zag het eruit alsof het hele publiek in dat moment opgeslokt werd."


Bekijk de afbeelding

"Ineens was er een vreselijke omschakeling naar kamelen en ruiters die bij een grote oase het water drinken en is de spanning drastisch verbroken. Toen dat moment eindigde, stonden tientallen mensen in het publiek ineens op, en verlieten ze de bioscoop."


Bekijk de afbeelding

Spielberg begreep daar niets van. "We hadden allemaal een van de mooiste momenten in de filmgeschiedenis gezien en mensen liepen weg, waaronder ook mijn vader." De film ging door en na een tijdje "verschenen ze allemaal weer, allemaal met drank in hun arm. Die scène had 800 mensen helemaal uitgedroogd, velen waren naar de oase van de bioscoop gegaan. Ik had nooit eerder zoiets meegemaakt."

NieuwsFilm

meest populair