John Boyega prijst Marvel maar lijkt opnieuw uit te halen naar Star Wars

John Boyega prijst Marvel maar lijkt opnieuw uit te halen naar Star Wars

Zwarte personages krijgen veel meer erkenning in het MCU.

John Boyega heeft wel vaker kritiek geuit op de laatste Star Wars-trilogie. Zo was de acteur bijvoorbeeld niet erg tevreden met zijn eigen personage, Finn, die volgens hem niet genoeg heldhaftige momenten heeft. Marvel doet dat in zijn ogen een stuk beter.

Tijdens een recent interview laat hij zich erover uit: ''Filmpersonages zijn enkel en alleen goed wanneer ze scenes krijgen om te kunnen schijnen. Kijk bijvoorbeeld naar het moment wanneer Captain America tegenover Thanos en zijn leger staat. Dit is een goed geschreven scene, die ervoor zorgt dat je meer van dat personage gaat houden''.

Marvel
Volgens Boyega is dit een van Marvels sterkste punten. Waar de acteur eveneens een fan van is is dat in het MCU ook niet-witte personages genoeg scenes krijgen om te kunnen schijnen. Zo noemt hij The Falcon and the Winter Soldier als voorbeeld.

''Ik heb al veel mensen horen zeggen dat The Falcon dankzij die serie een beter personage is geworden. Ik ben het daar zeker mee eens, voornamelijk omdat hij op bijzondere momenten in beeld komt.''

Opnieuw Star Wars-kritiek?
Boyega eindigt door te zeggen: ''Dat is dus het tegenovergestelde van het wachten op zo'n moment. Soms voelt het aan alsof je personage wordt vergeten en als dat jarenlang achter elkaar doorgaat, stelt dat 'vergeten' personage niet meer zo veel voor...''

Het lijkt er in dit laatste stukje op dat Boyega wederom kritiek uit op bepaalde verhaallijnen in de laatste Star Wars-trilogie. Lucasfilm en Marvel behoren toe aan Disney, dus waarschijnlijk zegt de acteur dit in de hoop dat zwarte acteurs in de toekomstige Star Wars-films eveneens een belangrijker aandeel gaan spelen.

NieuwsFilm

meest populair