'Star Wars' geeft Dave Filoni een veel grotere rol in de hele franchise.

'Star Wars' geeft Dave Filoni een veel grotere rol in de hele franchise.

Hij heeft een nieuwe positie.

Dave Filoni, de man achter de series The Mandalorian en Star Wars: The Clone Wars, heeft een behoorlijk grote promotie gekregen binnen Lucasfilm. Hij is nu de Executive Creative Director.

Dat betekent vooral dat Filoni binnen Lucasfilm een grotere rol krijgt in het vormen van de franchise. Dat is iets waar heel wat fans al langer op hoopten. Daar Filoni vaak heeft laten zien dat hij zo'n beetje onmisbaar is in de franchise, is het niet vreemd dat Lucasfilm hem nu deze titel geeft.

Toekomst van Star Wars
Op de website van Lucasfilm is het profiel van Dave Filoni van een update voorzien. We zien dat hij de titel Executive Creative Director heeft gekregen, een rol die hij samen met John Knoll en Doug Chiang vervult.

Dave Filoni voegde zich in 2005 bij Lucasfilm en was gerekruteerd door George Lucas. Hij moest helpen de animatiestudio van de franchise op te bouwen, wat gebeurde met de serie Star Wars: The Clone Wars. De serie kwam wat moeizaam op gang, maar werd al snel behoorlijk geliefd.

De afgelopen jaren maakte Filoni een overstap naar live-action, als producent, schrijver en regisseur van The Mandalorian, dat in 2019 van start ging. De derde reeks daarvan zal snel van start gaan.

NieuwsFilm

meest populair