Henry Cavill pakt hoofdrol in 'Highlander'!

Henry Cavill pakt hoofdrol in 'Highlander'!

Superman-acteur in gesprek voor de remake/reboot.

Al jaren wordt er gewerkt aan een remake / reboot van de film Highlander uit 1986. In 2008 kocht Summit Entertainment namelijk de rechten, maar concrete plannen waren er tot op heden eigenlijk nog niet.

Nu lijkt er toch schot in de zaak te komen. Deadline komt met het nieuws dat niemand minder dan Henry Cavill (The Witcher, Man of Steel) de hoofdrol in de remake of reboot te gaan spelen. Hij neemt de hoofdrol over van Christopher Lambert, die te zien was in vier films en een serie.

Henry Cavill in Highlander
De regie van de remake of reboot komt naar verluidt in handen te liggen van John Wick-kopman Chad Stahelski. Hieronder de reactie van Cavill op de plannen.


De eerdere films verschenen in 1986, 1991, 1994 en 2000. In 1992 verscheen een tv-serie en daarin was in één aflevering de Connor MacLeod van Lambert te zien. In 2007 verscheen nog een vijfde film zonder Lambert. Geen van de producties was een doorslaand succes.


In de eerste Highlander, met ook Clancy Brown en Sean Connery, is Connor Macleod geboren in de Hooglanden van Schotland in 1518. Hij behoort tot een ras van onsterfelijken, waarvan de leden elkaar door de eeuwen heen bevechten. In het New York van 1986 moeten ze strijden om The Prize, waarmee de totale macht op Aarde verkregen kan worden.

NieuwsFilm

meest populair