Gaat Netflix de gamingindustrie in?

Gaat Netflix de gamingindustrie in?

Netflix huurt mogelijk mensen in om te helpen met de productie van games.

Zou Netflix straks niet alleen films en series aanbieden, maar ook games? Dat zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden, lijkt het nu.

The Information weet op basis van anonieme bronnen binnen Netflix te melden dat er gezocht wordt naar heel wat mensen. Netflix zou specifiek gesprekken voeren met "veteranen in de gamingindustrie".

Gaming en Netflix
Hoewel Netflix druk zou kijken naar de mogelijkheden om uit te breiden naar deze industrie, stelt The Information op basis van zijn anonieme bronnen tegelijk ook dat men er nog niet over uit is op welke wijze dit moet gebeuren. De plannen zouden dus nog niet finaal zijn.

Netflix heeft in het verleden wel vaker dingen met games gedaan. Zo maakte men een behoorlijk succesvolle game op basis van de serie Stranger Things en werkt Netflix samen met verschillende gamemakers aan series als The Witcher en Assassin's Creed.

Een woordvoerder van Netflix laat weten dat het bedrijf graag kijkt naar mogelijkheden om het aanbod uit te breiden. "Onze abonnees houden ervan om meer direct interactie te hebben met verhalen waar ze van houden - via interactieve series als Bandersnatch en You v. Wild, of games gebaseerd op Stranger Things, La Casa de Papel en To All the Boys. Dus we zijn heel blij meer te doen met interactief entertainment."

NieuwsFilm

meest populair