Disney was bijna eigenaar van zowel Marvel Comics als DC Comics

Disney was bijna eigenaar van zowel Marvel Comics als DC Comics

Disney kocht bijna filmstudio Warner Bros. over.

Voordat Disney uiteindelijk 20th Century Fox overnam, probeerde The Mouse House een andere score te maken. Bijna vijf jaar geleden belde toenmalig CEO Bob Iger naar Jeff Bewkes (die op dat moment de baas van Time Warner was) om te polsen of hij interesse zou hebben in een fusie.

Als de deal door was gegaan, dan zou Disney Warner Bros. en zijn dochterondernemingen gekocht hebben. Het gaat dan niet alleen om de filmstudio's, maar bijvoorbeeld ook om HBO en alle andere zenders en kanalen van Warner Bros., en als dat was doorgegaan had Disney zowel Marvel als DC Comics in handen gehad.

Waarom niet?
De New York Times weet te melden dat het telefoontje van Iger te laat kwam. Time Warner was toen al in gesprek met AT&T voor een fusie. Toen Iger dat telefoontje op hing, belde hij Rupert Murdoch en nou ja - de rest is geschiedenis,.

Voor AT&T en WarnerMedia geldt dat de overname een behoorlijk moeilijk proces was. Maar intussen is AT&T ermee bezig om er een losse zaak van te maken die los staat van de telecomreus zelf. Als dat eenmaal gebeurd is, gaat WarnerMedia samen met Discovery.

Daarmee ontstaat er een nieuwe content-grootmacht in filmland en dat belooft vooral iets te brengen voor HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair