Volgende rampenfilm Roland Emmerich 'Moonfall' krijgt een releasedatum

Volgende rampenfilm Roland Emmerich 'Moonfall' krijgt een releasedatum

Het einde van de wereld komt weer dichterbij, ditmaal in Moonfall.

Lionsgate heeft bekend gemaakt dat de nieuwe rampenfilm van filmmaker Roland Emmerich, Moonfall getiteld, gepland staat voor release op 4 februari 2022.

De film heeft, net als zoveel andere projecten van Emmerich, een flink ensemble dat ditmaal aangevoerd wordt door Halle Berry, John Bradley en Patrick Wilson. Het wordt ook een behoorlijk duur project, met een geschat budget van 140 miljoen dollar. Daarmee is het een van de duurste onafhankelijke films in redelijk wat tijd.

Moonfall
De film draait, precies zoals de titel al duidelijk maakt, om de maan die richting de Aarde komt vallen. Een synopsis is er al en luidt als volgt:

Een mysterieuze kracht duwt de maan uit zijn baan om de Aarde en stuurt hem op de Aarde af, waarmee al het leven op de planeet zou kunnen eindigen. Met een paar weken te gaan tot de impact en de wereld die op het punt van totale verwoesting staat, is voormalig NASA-astronaut Jo Fowley (Berry) ervan overtuigd dat ze de sleutel heeft om iedereen te redden. Maar enkel een astronaut uit haar verleden, Brian Harper (Wilson) en een man die heel wat samenzweringen bedacht heeft, K.C. Houseman (Bradley) geloven haar. Samen vertrekken ze op een missie de ruimte in, om te ontdekken dat de maan niet is wat we denken.

Emmerich regisseerde de film en schreef het script samen met Harald Kloser en Spenser Cohen.

NieuwsFilm

meest populair