Emma Stone (Cruella) vindt het 'jammer' dat er niet meer in films gerookt mag worden

Emma Stone (Cruella) vindt het 'jammer' dat er niet meer in films gerookt mag worden

De actrice mag er misschien wel tegen zijn, het had wel goed gepast bij haar Cruella de Vil-personage

Roken in films in de laatste jaren een groot debat geworden. Disney nam echter in 2007 al strenge maatregelen om kritiek te voorkomen. Zo mogen hun personages niet roken, al vindt Emma Stone dit toch enigszins jammer.

De met een Oscar bekroonde actrice is natuurlijk te zien in Cruella als Cruella de Vil zelf, maar moest het dus zonder haar iconische sigaret en lange sigarettenhouder doen. Daar had Stone toch wel moeite mee.

Jammer
Zo zegt de actrice: ''Ik keer ernaar uit om Cruella's groene en iconische sigarettenrook te zien, maar dat was dus niet mogelijk... Dat vind ik wel lastig, maar dit mag gewoon niet meer in 2021. Begrijp me niet verkeerd, ik wil absoluut geen reclame voor roken maken, maar ik wil ook geen reclame voor het villen van puppy's maken''.

In 2015 ging Disney zelfs nog verder. Zo breidde het Huis van de Muis zijn rookverbod uit naar de films van Marvel, Lucasfilm en Pixar. Andere grote studio's proberen roken in hun films eveneens te beperken, voornamelijk nu hier meer kritiek op komt.

Netflix
Zo ook streaminggigant Netflix. Er komen steeds vaker klachten van kijkers over het grote aantal rookscènes in (voornamelijk) Netflix-series. Sommigen verdenken Netflix er dus zelfs van dat ze gesponsord worden door de tabaksindustrie, maar in 2019 liet de streamingservice weten het zo veel mogelijk te vermijden.

NieuwsFilm

meest populair