We hebben een nieuwe beste film ooit! 'Paddington 2' is van de troon gestoten

De film Paddington 2 is nu al van de troon gestoten.

De koning is dood, lang leve de koning. Waar Paddington 2 een tijdje de beste film ooit was volgens Rotten Tomatoes, is dat niet langer het geval. Er dook namelijk een negatieve recensie van de film op.

Een paar weken geleden verloor Citizen Kane zijn 100%-score op RottenTomatoes, wat kwam doordat een negatieve recensie van de film uit 1941 opnieuw gepubliceerd werd. En nu is een oude recensie van Paddington 2 opgedoken die laat zien dat de film geen honderd procent rating meer heeft.

Negatieve recensie
Criticus Eddie Harrison publiceerde volgens The Hollywood Reporter een oude recensie opnieuw. Hij weet wat hij doet met die negatieve recensie en zegt er het volgende over: "Ik heb Paddington 2 een negatieve recensie gegeven op BBC Radio, toen de film in 2017 uitkwam en ook enige keren daarna en ik blijf bij elk woord van mijn kritiek."

De negativiteit heeft vooral te maken met het feit dat de film afwijkt van de geest van de kinderboeken van schrijver Michael Bond. De beer zit hier "te vol van zelfvertrouwen" en "de overwegingen van ras en identiteit die cruciaal zijn voor Paddington, worden volkomen genegeerd."

Sommige fans van Paddington 2 beschuldigen Harrison ervan niets meer dan een trol te zijn. Maar hij is al decennia een filmcriticus en heeft meer dan 600 recensies geschreven.

En wat dan de nieuwe beste film is? Toy Story 2 uit 1999.

NieuwsFilm

meest populair