Ken jij deze vele bizarre 'Spaceballs'-momenten nog?!

Ken jij deze vele bizarre 'Spaceballs'-momenten nog?!

De Star Wars-parodie blijft de beste ooit gemaakt, toch?

Er zijn al heel wat spoofs verschenen, maar weinigen kunnen zich meten met Spaceballs uit 1987 van regisseur Mel Brooks. De komedie is een parodie op vele sciencefictionfilms en -series zoals Star Trek, Planet of the Apes, Alien en vooral Star Wars.

In de komedie zien we bijvoorbeeld Bill Pullman als Lone Starr, een combinatie tussen Han Solo en Luke Skywalker. John Candy is Barf, een parodie op Chewbacca, en Rick Moranis is briljant als Dark Helmet, een parodie op Darth Vader. Ook Brooks is te zien als Yogurt... Ja, een soort Yoda.

Leukste momenten uit Spaceballs
MGM Studios heeft nu de video Funniest Spaceballs Moments online gezet en dat is een video die iedere fan van Spaceballs graag nog een keer kijkt. Of heb jij de film nog niet gezien? Ga je schamen... May the schwartz be with you!



In Spaceballs probeert Koning Roland van de planeet Druidia zijn dochter Prinses Vespa uit te huwelijken aan Prins Valium. Helaas wordt Vespa gekidnapt door de Spaceballs die een enorme som losgeld aan Roland vragen.

In het verleden werd er nog gesproken over een vervolg. Zo verscheen in 2013 de mogelijke titel Spaceballs III: The Search for Spaceballs II en in 2015 de titel Spaceballs 2: The Search for More Money. De kans lijkt echter klein dat deze er echt gaat komen.

NieuwsFilm

meest populair