Stephen King onthult de horrorfilm die hij niet durfde af te kijken

Stephen King onthult de horrorfilm die hij niet durfde af te kijken

Welke film durfde jij niet af te kijken?

Schrijver Stephen King wordt ook wel The King of Horror genoemd. En dat is niet raar. De 73 jarige auteur schreef namelijk boeken als It, Carrie, Pet Sematary en The Shining. Maar ook Stephen King wordt wel eens bang, ook van horrorfilms.

In gesprek tijdens Eli Roth's History of Horror liet King weten dat hij ooit een horrorfilm uitzette aangezien hij deze te eng vond. Dit blijkt de low budget horrorfilm The Blair Witch Project uit 1999.

The Blair Witch Project: te freaky
"De eerste keer dat ik The Blair Witch Project zag, lag ik in het ziekenhuis en zat ik onder de medicijnen," zei King. "Mijn zoon bracht een VHS-band mee en hij zei: 'Je moet deze kijken.' Halverwege de film het zei ik: 'Zet 'm uit, het is te freaky.'"

Overigens schreef King al eens iets over The Blair Witch Project in zijn niet fictieve boek Danse Macabre (2010-heruitgave):


"Eén ding over Blair Witch: die verdomde film ziet er echt uit. Nog iets over Blair Witch: die verdomde film voelt echt aan. En omdat dat zo is, is het net de ergste nachtmerrie die je ooit hebt gehad, de nachtmerrie waarvan je hijgend en huilend van opluchting wakker werd omdat je dacht dat je levend begraven was en het bleek dat de kat op je bed sprong en op je borst te gaan slapen."

Wat zeg jij? Vind jij The Blair Witch Project ook zo eng? En is er een andere film die jij af hebt gezet omdat deze te eng voor je was.



NieuwsFilm

meest populair